Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarinbefőtt szirupban

Nektarinbefőtt szirupban
Nektarinbefőtt szirupban
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ez a recept nem is izgalmas. A tartósítószer zacskóján lévő utasítással valóban könnyű elkészíteni. De! Én másképpen készítettem el. Valamikor vettem ezt a zacskó befőtt tartósítót, de nem került sorra, mivel én az idén már nem használok semmiféle "mű" dolgot. Ez most a kivétel, mert el akartam használni ezt az befőtt tartósítót. 

Nem a javaslat szerint jártam el, mert nem akartam főzni a nektarint, hanem a már bevált módszert alkalmaztam.

A receptben szerepel a hámozás, mert általában úgy szokták, viszont én most csak keveset hámoztam meg, rajta hagytam a héját. A héjasnak pirosas színe lett.

hozzávalók / 10 adag

Szirup készítése

ajánlat

Mindenkinek, aki szerei a nektarint és a befőttet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket és a tetőket megtisztítjuk, és fertőtlenítjük.
  2. A vizet összefőzzük a cukorral.
  3. Egy zacskó tartósítót az  utasítás szerint elkészítünk, és a szirupba belekeverjük. Hagyjuk kicsit kihűlni.                   
  4. A nektarint megmossuk, magját eltávolítjuk, a héját lehámozzuk, és a gyümölcs nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.
  5. A nektarint rögtön az üvegekbe tesszük magházzal lefele. Jól megtömjük az üvegeket a gyümölccsel, és a szirupot ráöntjük, lezárjuk.
  6. Ha már az összes nektarin üvegben van, betesszük az üvegeket egy fazékba dunsztolni.
  7. A fazékban a víz az üvegek 3/4-ig érjen. Lassan elkezdjük melegíteni, és ha már gyöngyözik a víz az üvegekben is, fedőt teszünk rá, 20 percig lassan főzzük.
  8. Ha az idő lejárt, lekapcsoljuk a tüzet, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 891
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

nektarin befőtt, befőtt nektarinból, nektarin kompót

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2013-08-30 10:58

Szia Cili!
Jól érted! Bocsi, de tényleg nem volt elég érthető. Javítottam. Tulajdonképpen a zacskón lévő utasítást kell betartani azzal a különbséggel, hogy nem főzzük meg benne a barackot. Azért kell kicsit kihűlnie a szirupnak, hogy a barack csak a dunsztban kapjon nagyobb hőfokot.
Üdv.: Boszi.Marcsi

evacili
evacili Thu, 2013-08-29 21:41

Szia Boszi! Jól értem? A vizet összefőzöd a cukorral, belekevered a befőtt tartósítót és ezt öntöd rá a gyümölcsre. Én így értelmezem. Kipróbálom. Üdv: Cili

330
cukor 40 dkg
víz 1.5 l
nektarin 4 kg
befőtt tartósító 1 csomag