Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarinos meggyleves ahogy Iluska készíti

Nektarinos meggyleves ahogy Iluska készíti
Nektarinos meggyleves ahogy Iluska készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves férjecském és lányom is kedvelik a gyümölcslevest. Nekem nem tartozik a kedvenceim közé, viszont elkészíteni mindig finomat és ízleteset szoktam, ahogy mondják. Saját magamtól tanultam meg, és igyekszem a lehető legfinomabbat kihozni belőle!!! :-)))

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én azért szeretem üveges meggyből, mert maga a lé nagyon finom a levesben. Persze friss meggyből is lehet készíteni ,ami szintén nagyon finom!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nektarint kisebb darabokra vágjuk, az üveges meggyet a levével együtt hozzáöntjük. Vízzel felengedjük. Főzni kezdjük. Ízesítjük szegfűborssal, szegfűszeggel, egész fahéjjal. Hozzáadjuk a szőlőcukrot is.
  2. A tejfölt kikeverjük az étkezési keményítővel és kevés tejjel. Ha megfőttek a gyümölcsök, kavargatva hozzáöntjük a tejfölös keményítőt.
  3. A tejjel felengedjük. Citromsavval ízesítjük. Sokan hidegen fogyasztják. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

barackleves, meggyleves nektarinnal, meggyleves tejfölösen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

321
meggybefőtt 20 dkg
nektarin 4 db
víz 1 l
szőlőcukor 2 ek
fahéjrúd 1 db
szegfűbors 1 dkg
szegfűszeg 1 dkg
citromsav 1 csipet
tejföl 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
tej 2 dl