Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Nem lehet abbahagyni” csirke – ahogy Peti készíti

"Nem lehet abbahagyni” csirke – ahogy Peti készíti
"Nem lehet abbahagyni” csirke – ahogy Peti készíti
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyjából 23 évvel ezelőtt édesanyám egy nap azzal rukkolt elő, hogy készít nem lehet abbahagyni csirkét. A receptet a munkahelyén gépelte le írógéppel, és emlékszem, hogy ez volt az első recept az életemben, amit el tudtam olvasni. 7 éves fejjel nem is igazán értettem az egészet: miért nem lehet abbahagyni? Mi az a dkg? Mi az a recept egyáltalán? A rejtélyek ellenére az étel igazi kedvenc lett, és két kemény évtizeden keresztül azt gondoltam, hogy ez az elnevezés édesanyámtól vagy maximum egy kollégájától származik. Hála az internetnek nemrég megtudtam, hogy a nem lehet abbahagyni csirke bizony egy létező dolog, és igazi kis mikrokultusza van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket és az átpasszírozott fokhagymát keverjük össze a liszttel egy keverőtálban. Forgassuk meg benne a csirkecombokat, majd tegyük egy olajozott tepsibe.
  2. A vöröshagymákat szeleteljük fel, és tegyük a csirkékre. Ezután mehet rá a reszelt sajt, majd a tejfölt keverjük össze az olajjal, és borítsuk be vele az egészet.
  3. Alufóliával fedjük le, és 70 percig 200 fokon süssük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 27 732
elküldve: 7
receptkönyvben: 300
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1130 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

943
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 1 ek
bors 1 tk
2 tk
majoranna 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 tk
fokhagyma 4 gerezd
csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 4 db
vöröshagyma 3 közepes db
tejföl 5 dl
napraforgó olaj 2 ek
sajt 20 dkg