Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem-libamáj terrine Tokaji aszúval Steiner Kristóftól

Nem-libamáj terrine Tokaji aszúval Steiner Kristóftól
Nem-libamáj terrine Tokaji aszúval Steiner Kristóftól
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pirítós kaláccsal, lilahagyma-lekvárral, erdeigyümölcs-dzsemmel (még egy kis Tokajival kikeverve) és egy könnyű ruccola salátával, balzsamecetes-juharszirupos öntettel durván kimaxolja a posh nasi fogalmát.

hozzávalók / 4 adag

Az "alaphoz"

A sárga "zsírhoz"

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vizet forralok, és elmerítem benne a napraforgómagokat fél órára, addig is lecsepegtetem a vörösbabokat, és belepréselem a fokhagymagerezdeket, majd felolvasztom a margarint.
  2. A magocskáimat - miután kissé megduzzadtak és megpuhultak - egy erőteljes turmixgépben összeturmixolom minden egyéb összetevővel.
  3. Három köralakú süteményszaggató formát, vagy egy mini tortagyűrűt kibélelek sütőpapírral, alaposan megtömöm őket a sűrű, homogén masszával, majd elegyengetem. Letakarom egy fóliával, és a hűtőbe küldöm - legalább egy napra keményedni. Szuper-gyors verzióban a mélyhűtőbe is mehet, de valamikor félidő tájt érdemes átkeverni mixerben.
  4. Összeolvasztom a sárgás növényi zsírhoz való összetevőket, majd lekapva a fóliát meglocsolom vele a terrine tetejét, és visszadugom a hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 1 826
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
944 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

napraforgómag-krém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
napraforgómag 200 g
margarin 1 ek
vörösbab 5 dkg
csicseriborsóliszt 0.5 csapott ek
szójaszósz 1 tk
édes fehérbor 15 ml
élesztőpehely 1 ek
szarvasgombás olaj 0.2 ek
fokhagyma 1 gerezd
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
margarin 1 ek
kurkuma 1 csipet
mustár 1 csipet
élesztőpehely 1 g
0 ízlés szerint