Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem tökéletes bolognai ragu

Nem tökéletes bolognai ragu
Nem tökéletes bolognai ragu
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vitázunk, hogy melyik az igazi, csak főzünk azokból az alapanyagokból, amiket otthon találunk. Gyerekbarát, egyszerű, és ha nincs meg hozzá minden hozzávaló, akkor is működik: ilyen egy nem tökéletes bolognai ragu.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, zellerszárat, sárgarépát nagyon apró kockákra vágjuk, és az összedarabolt paradicsommal együtt megpirítjuk őket olívaolajon. Ha esetleg valamelyik zöldség nem elérhető otthon, akkor sincsen semmi baj.
  2. Miután szép pirosak, mehet rájuk a darált hús. Jó alaposan átpirítjuk, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, a zsálya, a bazsalikom, az oregánó. Ezekből, ha van módunk rá, használjunk friss fűszernövényt. Mehet még a só a bors és kicsivel később a bor is. Főzzük el jó alaposan belőle az alkoholt, majd mehet a paradicsompüré. Bor nélkül is tökéletesen működik.
  3. Így rotyogtatjuk az egészet. Minél tovább főzzük, annál erősebbek lesznek az ízek. Ha azt látjuk, hogy veszít a levéből, önthetünk hozzá még egy kis vizet. Plusz tipp, hogy érdemes a raguhoz főtt tészta főzővizéből átmenteni a szószba. Isteni állagot és plusz ízt ad neki.
  4. Ha nincs időd, akkor rotyogtasd kb. 20 percig, ha van időd, akkor két órát is simán mehet, akár lefedve is. Miután kész, tésztával tálaljuk, parmezánt vagy bármilyen sajtot reszelünk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 493
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

egyéb elnevezések

bolognai spagetti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
paradicsom 1 közepes db
zsálya 1 tk
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 0.5 kg
passzírozott paradicsom 40 dkg
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
vörösbor 1 dl