Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Német almás pite

Német almás pite
Német almás pite
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb almás pite. Szerintünk. És általában a vendégeink szerint is. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

ajánlat

Előfordult, hogy az almás töltelékbe raktunk darált mogyorót vagy mandulát vagy mandulastiftet; vagy vízbe vagy rumba áztatott mazsolát; vagy megbolondítottuk egy kis kávélikőrrel, vagy rummal - vagy ezek kombinációjával. De így ezek nélkül is nagyon finom.

Ha valaki nem szereti a porcukros mázat a tetején, el is hagyhatja, simán porcukorral megszórva is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tésztához a hideg vajat a cukorral és a vaníliás cukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, és gyors kézmozdulatokkal (vagy keverőgéppel) összedolgozzuk. A frissentartó fóliába csomagolt tésztát legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Eközben az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy nagy edényben 1 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal felfőzzük. 6-8 percig fedő alatt hagyjuk főni. Ha kész, hagyjuk valamelyest kihűlni.
  3. A sütőt előmelegítjük (hőlégkeverés 150 fok, gázsütő 2-es fokozat). Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. A tészta kb. 2/3-át lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 34 cm-re), és belehelyezzük a formába kb. 4 cm magas peremet képezve. A tésztát egy villával több helyen megszurkáljuk. A sütő alsó részében kb. 12 perc alatt elősütjük.
  4. Eközben a maradék tésztát kinyújtjuk lisztezett felületen 26 cm átmérőjűre, és ezt is villával több helyen megszurkáljuk. A formát kivesszük a sütőből. A sütemény alját képező tésztára szórunk kb. 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát, majd eloszlatjuk rajta az almás masszát. Erre ráhelyezzük az előbb elkészített tésztakorongot. Ugyanolyan hőfokon kb. 45-55 perc alatt megsütjük (a tészta aranybarna színű legyen). Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
  5. A porcukrot 3 evőkanál vízzel simára keverjük. Egyenletesen a süteményre kenjük. Száradni hagyjuk. Frissen felvert tejszínhab illik hozzá.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 756
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Adriennke26

Mióta szakács: 2013.05.15.
32 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mázas almás pite, cukormázas almás pite, almás pite porcukros bevonattal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viri4
Viri4 Fri, 2016-11-18 13:47

megbillent a kezem és egy egész csomag sütőpor ment bele, de semmi baj nem lett belőle. Egy egész éjszakát hagytam a hőtőben, nagyon omlós lett. Mennyei! Köszönjük a receptet :)

1253
finomliszt 36 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 21 dkg
tojás 1 db
alma 1.5 kg
citromlé 2 ek
fahéj 0.5 teáskanál
cukor 9 dkg
víz 1 dl
zsemlemorzsa 2 ek
porcukor 12.5 dkg
víz 3 evőkanál