Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Német burgonyaleves ahogy Gréti készíti

Német burgonyaleves ahogy Gréti készíti
Német burgonyaleves ahogy Gréti készíti
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Berlinben igen könnyű belefutni egy levesezőbe. Nemrégiben ott jártam, és ezt az egyszerű, de nagyszerű levest nem hagyhattam ki. Íme a villámgyors recept.

hozzávalók / 4 adag

  • ½ kg sárga burgonya
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 kk 7 fűszer keverék (német ételízesítő)
  • petrezselyemzöld szórás
  • só, bors

ajánlat

Tehetünk rá egy kanál tejfölt is, ha nem tartjuk elég krémesnek. Tudom, hogy a magyar ízlésvilágnak egy kicsit furcsa ez a krémesítő nélküli elkészítési mód.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben olajat melegítünk, és megpirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát.
  2. Rádobjuk a hámozott, kockázott krumplit.
  3. Miután kicsit átforgattuk és fűszereztük, felöntjük 7 dl vízzel, és főzzük 15-20 percig, hogy a krumpli szinte szétessen.
  4. Ekkor botturmixszal belekutyulunk párszor, kissé krémes állagot kell, hogy kapjon a leves, apró burgonyadarabokkal.
  5. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
328 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplileves, burgonyakrém leves, német krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!