Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Német kalács

Német kalács
Német kalács
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény a 80-as években jelent meg egy újságban ezen a néven. Nem változtattam a nevén. Végül is nem kalács, hanem nagyon finom süti. Azóta is rendszeresen sütöm, mert mindenki kedvence lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a porcukorral, tojássárgákkal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a diót, a mazsolát, az apróra vágott csokoládét,a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót.
  3. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és közepes tűznél sütjük.
  4. A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.
  5. Először a barna csokival vonjuk be, és a fehér csokoládét ráfolyatjuk csíkokban, hosszában a tetejére.
  6. Egy fogpiszkálóval vagy hegyes késsel a fehér csokit széthúzkodjuk a barna csokin, így lesz márványos a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28×39 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 333
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos tetejű sütemény, kevert süti csokis tetővel, kevert csokis sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1109
margarin 30 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 6 db
fahéj 1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 4 tk
dió 20 dkg
csokoládé 10 dkg
mazsola 5 dkg
finomliszt 12.5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 5 dkg