Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Német palacsinta sült almával

Német palacsinta sült almával
Német palacsinta sült almával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dutch baby avagy egy sütőben készült palacsinta, ami habos és szuperkönnyű. A tésztába nem is kell édesítő, általában fahéjas- vagy vaníliás cukorral megszórva fogyasztják reggelire. Szerintem viszont jól áll neki bármilyen szezonális gyümölcs, és már kész is a fantasztikus és egyben ráérős vasárnapi reggeli!

hozzávalók / 4 adag

A sült almához

A palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült almához

  1. Az almákat megmossuk, felnegyedeljük, majd kicsumázzuk. Az így megtisztított almákat cikkekre vágjuk.
  2. A narancs héját az almákra reszeljük, a narancs levével és a rummal meglocsoljuk. Kardamommal és egy egész rúd fahéjjal fűszerezzük, megszórjuk a cukorral, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (Időnként tanácsos meglocsolni a saját levével, illetve egyszer-kétszer átforgatni.)
  4. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.

A palacsintához

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a közepére teszünk egy gáztepsit.
  2. Amíg az alma sül, összeállítjuk a palacsintatésztát: a tojásokat robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tejet. Beleszitáljuk a lisztet, és az egészet teljesen simára keverjük.
  3. A vajat felolvasztjuk egy sütőbe is tehető serpenyőben, és addig melegítjük, amíg barnulni nem kezd.
  4. Ha a vaj már aranybarna, akkor fogjuk, és egyszerűen beleöntjük a serpenyő közepébe az előzőleg kikevert palacsintatésztát.
  5. A serpenyőt a gáztepsire tesszük, és nagyjából 20 perc alatt szépen megemelkedik a tészta és aranybarnára sül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 722
elküldve: 3
receptkönyvben: 234
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Dutch baby, sütőben sült almás palacsinta, serpenyős-sült palacsinta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anita-04
Anita-04 Sun, 2015-02-15 14:12

Szia izHUSZÁR!
Nagyon jól hangzik a recept! Engem csak az gondolkodtatott el, hogy a Dutch az miért német? :) Esetleg Deutsch baby :)

511
alma 3 közepes db
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
fahéjrúd 1 db
zöld kardamom 5 db
nádcukor 1 ek
rum 2 ek
vaj 20 g
tojás 3 db
habtejszín 150 ml
tej 180 ml
finomliszt 190 g
porcukor 2 ek