Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Német vajas sütemény

Német vajas sütemény
Német vajas sütemény
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus német sütemény. A sütemény felső része ropogós, aranybarna, és belül finom puha kell legyen. 10x6 cm-es szeletekre vágjuk, és egy csésze kávé vagy tea mellé tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A rátéthez:

A tepsi kikenéséhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt kevés cukorral, a mélyedésbe öntjük, megszórjuk kevés liszttel, lefedve 15 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót, sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett munkalapon a tésztát 20x30 cm méretűre kinyújtjuk, és egy vajjal kikent tepsibe rakjuk. Lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A rátéthez a vajat csipet sóval krémesre keverjük, nyomózsákba töltjük.
  4. Két ujjal (kb. 1 cm távolságra egymástól) a tésztába mélyedéseket nyomunk a tepsi aljáig.
  5. A vajat a mélyedésekbe nyomjuk, majd megszórjuk a mandulával és a fahéjjal elkavart cukorral.
  6. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 5 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentjük, és további 12-15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 505
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Butterkuchen, fahéjas-mandulás kelt sütemény, vajas kelt tészta mandulával szórva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

721
finomliszt 200 g
friss élesztő 13 g
tej 60 ml
cukor 1 púpozott ek
vaj 35 g
1 csipet
tojás 1 db
vaj 150 g
1 csipet
mandulapehely 50 g
cukor 75 g
fahéj 0.5 tk
vaj 0.5 ek