Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nénje hamis Wellingtonja

Nénje hamis Wellingtonja
Nénje hamis Wellingtonja
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, karácsonyi asztalra is illő főfogás.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és megsózzuk, majd vajas olajon megpirítjuk úgy, hogy ne legyen nyers belül.
  2. A hagymákat apróra vágjuk és a gombát felszeleteljük. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Miután kis levet eresztett a gomba, összekeverjük a liszttel, majd felöntjük a tejszínnel, végül sózzuk, és hozzáadjuk az összes fűszert.
  3. A sonkát széles csíkokra vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra alul-fölül.
  5. A leveles tésztát kinyújtjuk, téglalapokra vágjuk, ráhelyezünk 3-4 sonkacsíkot, rákanalazunk 2 ek gombamártás, ráhelyezünk 3-4 csirkecsíkot, majd 1 ek gombát és végül 3 sonkacsíkot, és végül feltekerjük, és eldolgozzuk a végeit. Kb. 3-4 hosszú rétesformát kapunk.
  6. Zsírpapíros tepsiben tojással megkenve sütőbe helyezzük. Kb. 25 perc alatt aranybarnára készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 376
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iringó

Mióta szakács: 2019.01.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

wellington csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

434
csirkemell filé 0.7 kg
leveles tészta 1 csomag
gomba 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sonka 10 dkg
főzőtejszín 200 ml
finomliszt 1.5 ek
tojásfehérje 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vaj 10 g