Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Néró - édes teasütemény

Néró - édes teasütemény
Néró - édes teasütemény
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már több tíz éve tulajdonomban van ez a recept. Nagyon rég sütöttem meg. Most épp itt volt az ideje :) Gyorsan elkészíthető, kiadós, guszta apróság. :D

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habosra keverjük a tojásokat a porcukorral és a margarinnal, citromhéjával, hozzákeverjük a lisztet.
  2. Nyomózsákba töltjük, és különböző formákat készítünk.
  3. Sütőben pár perc alatt megsütjük (ne legyen színe!).
  4. A kihűlt sütiket lekvárral összeragasztjuk, majd csokizzuk, másnapra összeérnek, megpuhulnak.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 754
elküldve: 28
receptkönyvben: 824
elkészítve: 41/54
Facebookon megjelent: 1

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ízes-csokis aprósütemény, lekváros csokis aprósüti, csokimázas teasütemény

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koboldina
koboldina / koboldina Wed, 2016-03-23 20:20

Nagyon hosszú ideig nem mertem neki kezdeni ennek a sütinek. De nagyon jó lett. :) Nagyon köszönöm a receptet.

Littlesalt
Littlesalt Mon, 2014-12-22 01:20

Szia Rita 1971! Szeretnem tudni hogyha vajjal keszitem ugyanugy 25 dekat kell hasznalni. Elore is koszi. Littlesalt

Timike85
Timike85 / Timike85 Mon, 2013-10-07 15:41

Kedves Rita!
Több receptedet is kipróbáltam már, most ez volt soron.
Most lettem kész vele. Én eddig csak boltit ettem és mondhatom hogy ez százszor finomabb annál!!!
Én is csak 60 dkg lisztet tettem hozzá és így volt szerintem "kinyomható" állaga.
Köszönöm a receptet! :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2013-10-07 21:42

Szia Timike85!
Örülök, hogy már több általam megosztott receptet is elkészítettél :) Igen, ez isteni teasüti!
Köszönöm a visszajelzésed és további jó sütögetést kívánok neked!
Minden jót!
Üdv: Rita

anonym
anonym Sun, 2013-08-18 14:15

Szia Rita!

Gyermekkorom nagy kedvence ez a süti, de mindig is a csokizás nélküli változatot szerettem.
A recepted alapján elkészítettem, csoki nélkül. Nagyooooon fincsi, köszönjük!
Felvettem a listámra. :-)
Andi

Tizi
Tizi Wed, 2013-06-05 18:50

Szia Rita!

Először is gratulálok ehhez a recepthez, most csinálom (az első adag már tesztelve) és nagyon örülök hogy megtaláltam ezt , mert nekem ez az IGAZI tea süti :)
Ha megengeded néhány jobbító észrevételt tennék.
-lehet a gyakorlott ételkészítőknek természetes, de én beletenném , hogy a margarinos egyvelegbe az elején tegyünk még bele 1 nagy csipet sót.
-a tészta könnyű kezelhetőségéhez nekem is elég volt a 60 dkg liszt
-a tepsibe 1-1 cm hely legyen a kinyomott tésztaformák között mert a sütőben megdagadnak
-ez a mennyiség kb. 3 tepsibe süthető meg, a végére kicsit megkeményedik,amin úgy segíthetünk hogy még 1 kevés (3-4 cl )olvasztott margarinnal vagy olajjal robotgéppel átkeverjük
-és még 1 praktika: ha sütőpapírra nyomjuk a tésztát, akkor nem kell minden sütés után kitisztítani a tepsit,és könnyebben lejönnek a sütik.
Remélem hasznosak voltak a kiegészítéseim és nem veszed kötekedésnek :)
Nagyon fincsi lett !!!
Köszi hogy közre adtad.
Üdv: Tizi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2013-06-05 21:09

Szia Tizi!

Örülök, hogy ízlik a süti :)
A tészta nekem mindig könnyen kezelhető volt, soha nem tapasztaltam amit te, pedig hosszú évek óta sütöm. Szerintem az egyáltalán nem fontos, hogy hány tepsire való a süti. Ez pedig attól is függ, hogy ki mekkora formákat készít. A sütőpapír evidens, én mindig azt használok. Még a húsokhoz is :)
Egyébként biztos hasznosak a tanácsaid valakinek. És egyáltalán nem veszem kötekedésnek amit írtál :D

Minden jót kívánok!
Üdv: Rita

kortvelyesiine
kortvelyesiine Sat, 2012-11-10 18:56

Köszi, hogy máris válaszoltál! Ezt a sütit mi nagyon imádjuk, de még nem találtam olyan receptet, amihez hozzá mertem volna kezdeni. Remélem sikerülni fog. Azt hiszem valamilyen csokikrémmel is szokták készíteni, te még azzal nem töltötted? Ha igen milyennel?

kortvelyesiine
kortvelyesiine Fri, 2012-11-09 20:56

Azt szereném kérdezni, hogy a margarin az mikroban teljesen felolvasztott vagy csak puha legyen? Köszönöm!

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-07-12 09:37

Ebből az adagból kb mennyi sütike lesz? A fehérjét nem kell felverni, ugye?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-07-12 12:56

A tojásokat egészben kell használni. Ennek az adagnak a mennyisége kb. 1,5 kg lehet. Még nem mértem soha :)

ursi
ursi Thu, 2012-05-17 23:12

Kerem valaki mondja meg nekem hogy mennyi egy cs margarin ????? En Uj Zealandban vagyok es nem tudom Koszi

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2012-05-05 11:03

Imádom a cukrászdai aprósütit, és pont olyan! Évtizedek óta várok a receptjére.
Ma délelőtt el is készült. A formázással megkínlódtam, a habzsákba nem akart bemenni, aztán meg alig tudtam kinyomni a sűrű tésztát, végül feladtam és kézzel mogyorónyi gömböket csináltam belőle. Így is szép lett. De nem is ez a lényeg, hanem hogy nagyon finom. A lekvártól pikáns, és fini puha is. Biztos, hogy fogom még sütni, a formázásba meg majd belejövök.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-05-05 20:08

Örülök, hogy ízlett! Nekem jó laza tésztám volt, nem tudtam volna formázni. Legközelebb próbáld mg úgy használni a zsákot, hogy a felénél elcsavarod és nem kell akkorát fogni rajta. Érted mit akarok mondani?? :D

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2012-05-06 12:55

Világos, persze. Meg még arra gondoltam, hogy a lisztből leveszek pár dekát, hátha úgy kevésbé lesz kemény a tésztám. Jó, hogy írtad, milyen állagúnak kell lenni, így legalább már tudom, hogy ha kézzel formázható, akkor az túl sűrű.
Ja, és még egy kérdés: a csokit mivel olvasztod össze, és milyen arányban?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2012-05-06 16:35

A csokit gőz fölött olvasztottam fel, kevés étolajjal szoktam hígítani. Sajna az arányokat nem tudom megmondani, én nagyobb ,mennyiséget készítek, hűtőben tárolom és ha kell felolvasztom.

nyanyus
nyanyus Sat, 2012-05-05 06:03

Szia!
Milyen régóta keresem ezt a receptet! Köszönöm szépen.

1686
tojás 6 db
porcukor 37 dkg
margarin 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 70 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
csokoládé 5 dkg