Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Neszmélyi hagymás-túrós

Neszmélyi hagymás-túrós
Neszmélyi hagymás-túrós
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk megunhatatlan étel, még Apukám is szereti, pedig a hagymás dolgokat messziről kerüli.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A nokedli tésztát lágyabbra szoktam csinálni, (ezért a "sok" víz) mert könnyebb szaggatni.
Ha a szalonna elég sós, akkor nem kell, hogy a nokedlit nagyon sósra csináljuk.
Természetesen az elkészítési idő módosul, ha van egy segítőnk, aki a szalonnára és a hagymára figyel, miközben a nokedlit szaggatjuk.
A rétegezést lehet többször is ismételni, ha esetleg kisebb, de magasabb edényünk van.
Az eredeti recept 1 dl tejfölt ír, de többet szoktam és egy kis vízzel kikeverem, a könnyebb locsolás érdekében.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, ha nagyobb darabok vannak benne.
  2. A liszttel, sóval, túróval, tojással és a vízzel nokedli tésztát készítünk.
  3. Míg a tészta áll, addig a szalonnát apró kockákra vágjuk és pici zsiradékon pirosra pirítjuk.
  4. A szalonna darabkákat szedőkanállal kiszedjük és az apróra vágott hagymát a zsírjában megpároljuk.
  5. A nokedliket forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  6. Mikor az összes tészta kifőtt, felét belerakjuk egy kb. 25*32 cm-es tepsibe, rárakjuk a hagymát (zsírral együtt), szalonnát és meglocsoljuk a tejföllel.
  7. A maradék tésztát rárakjuk és durvára reszelt sajttal megszórjuk.
  8. 180 C-on pirosra sütjük. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x32x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 513
elküldve: 4
receptkönyvben: 308
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildijoe

Mióta szakács: 2011.03.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós nokedli, rakott nokedli szalonnával, szalonnás-túrós rakott nokedli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-04-18 16:02

Kedves Ildijoe !
Tetszik ez a változat, ezt eddig nem ismertem. Már a receptkönyvemben van, kipróbálás céljából!
Köszönöm. Szép estét neked! Üdv: Anci

1603
finomliszt 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
tojás 5 db
füstölt szalonna 35 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
tejföl 2 dl
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
víz 2 dl