Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel

Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel
Névnapi torta -hamis marcipán díszítéssel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most csináltam először, de nagyon bejött a családnak, nem olyan édes, mint a bolti marcipán.
A levélformát gipszkiöntő formával csináltam, és ételfestékkel kentem meg!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A marcipánhoz

ajánlat

Bulikra, meglepetésnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hamis marcipán készítése:


  1. A tejet felforraljuk, beletesszük a darát, és megduzzasztjuk, hagyjuk kihűlni.
  2. A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzátesszük a kekszet, a darát és a mandulaaromát. Jól összegyúrjuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit, hogy könnyen kezelhető legyen.

Piskóta készítése:


  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vízzel és a cukorral, utána beletesszük a tojássárgáját, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. Kapcsos tortaformába előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:


  1. A tejben megfőzzük a pudingot, és azt is hagyjuk kihűlni.
  2. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

Összeállítás:


  1. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük pudinggal, majd a szélét is bekenjük.
  2. A tejszínhabot felverjük, és rákenjük a torta tetejére.
  3. Elővesszük a marcipánt a hűtőből, egy fóliát terítünk a deszkára és a marcipánra is, és kinyújtjuk.
  4. Utána formázhatjuk, figurát vághatunk ki belőle, és tetszőlegesen díszíthetjük vele a tortát.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 996
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cunu

Mióta szakács: 2010.03.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

névnapi torta Jankának, pudingos-tejszínhabos torta hamis marcipán díszítéssel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-01-08 16:34

Nagyon örülök a hamis marcipán receptet már régen keresem. Üdv,Olgis.

1162
tojás 6 db
víz 2 ek
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 2 ek
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
növényi habtejszín 4 dl
búzadara 75 g
tej 1 dl
margarin 12.5 dkg
háztartási keksz 12.5 dkg
porcukor 75 g
mandulaaroma 25 ml