Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

New England-i kagylóleves

New England-i kagylóleves
New England-i kagylóleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az angol "clam" és a "mussel" szó két különböző kagylófajtát jelent. Az igazi New England-i kagylóleves (New England clam chowder), mint neve is mutatja, clamből készül, az én levesem pedig musselből, de így is nagyon finom.

Ha valaki tudja a kagylóknak magyar és/vagy latin nevét (vagy nem lusta a neten kutakodni utána), várom a helyes megfejtéseket. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpirítjuk a szalonnadarabokat. Ha ez kész van, kivesszük a zsírból a szalonnát, majd félretesszük.
  2. A szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott zellert is, majd felöntjük vízzel, és főzni kezdjük.
  4. Amikor megpuhulnak a zellerdarabok, levesszük a fazekat a tűzről, majd összeturmixoljuk a levest (ideális esetben várunk egy kicsit, hogy hűlni tudjon).
  5. Ezt követően visszatesszük a fazekat a tűzre, hozzáadjuk a kagylót, a szalonnát, a babérlevelet és a fűszereket, majd tovább főzzük a levest.
  6. A legvégén hozzáadjuk a kókusztejet, majd alacsony lángon főzzük még 2-3 percig. 
  7. Lehet tálalni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 8 004
elküldve: 3
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ÜgyetLenke

Mióta szakács: 2012.10.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges kagylóleves, kagylós leves kókusztejjel , fűszeres krémleves kagylóval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

systemd
shadow / systemd Sat, 2013-01-05 20:32

Elkészítettem, nagyon ízlett mindenkinek. Én még egy kevés halszószt is adtam hozzá.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-11-02 07:55

Én azért néztem meg, mert New England szurkoló vagyok, de így is szívesen elkészítem azt a levest. Köszönöm a receptet. Üdv: Évi néni

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-10-31 16:59

Mint a tengeri herkentyűk nagy kedvelője, máris megkóstolnám...Jöhetne egy tányérkával:)))

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-10-31 19:05

hát kénytelen leszek....:))Egyébként kicsit kotorásztam, és érdekes, a clam chowder a gúgli szerint: kagylós halászlé, a clam:sima kagyló a mussel:étikagyló........:) De majd jönnek az angolosok és biztos elmagyarázzák:)

297
zeller 1 nagy db
bacon 100 g
kagyló 100 g
kókusztej 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 l