New York cheesecake recept

New York cheesecake
New York cheesecake
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (88)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A New York-i krémsajttortát bátran ajánlom annak is, aki az amerika konyhával szeretne megismerkedni, de annak is, aki csak egy gyors, különleges, de könnyen elkészíthető desszerttel szeretne kedveskedni vendégeinek vagy családjának.Biztos siker és elronthatatlan.
A fogyasztását megelőző napon érdemes elkészíteni, mert másnap még finomabb. A tökéletes élmény kedvéért javaslom, hogy egy kellemes amerikai film nézése közben kóstoljuk meg...


hozzávalók / 4 adag

A masszához

A formához

ajánlat

Citrommal, citromhéjjal, mazsolával, gyümölcsökkel is készíthető.

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.
  3. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk.
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy bögre alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.
  5. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt.
  6. A masszát a süteményalapra kenjük, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 188
össznézettség: 428 428
elküldve: 213
receptkönyvben: 4 062
elkészítve: 306/361
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

Hozzászólások (88)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bebe74
bebe74 / bebe74 szo, 2017-03-18 13:47

A sütési hőmérséklettel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy a leírás elején 180 C'-ra kell előmelegíteni a sütőt ,aztán a sütés leírásánál 160' szerepel. Ez egy kicsit megtévesztő. Végül megnéztem még kb 3 másik sajttorta receptet,magyar és külföldi oldalakon ahol azt írják, hogy 150-160C'-on kell sütni, és javasolnak a sütő aljába tenni egy másik tepsiben vizet. Végül 150 fokon sütöttem meg, és nagyon jól sikerült .(amikor kivettem a sütőből még rezgett, de a leírások szerint ez normális, kihülés után már szeletelhető volt.) Sokan vaciláltak , hogy milyen sajtkrém jó hozzá: én Lidl-s sütihez való sajtkrémet vettem 1 kg-s kiszerelésben és tökéletes hozzá. Annyit változtattam a recepten, hogy mind az 1 kg-t felhasználtam és így a tejfölt kihagytam, de majd megpróbálom legközelebb a tejfölös verziót, mert lehet, hogy az a picit savanykás íz hiányzik belőle, bár reklamáció nem volt, ráadásul szórtam a tetejére sütés előtt fagyasztott bogyós gyümölcsöt is Mindent összevetve nagyon jó recept ! :)

nkrisztee
nkrisztee v, 2017-04-16 13:12

A sütési hőmérséklet hagyományos sütőnél 180C fok, ha van légkeverés funkció akkor 160c fok. Egyébként tényleg nagyon jó a recept!

sbz
sbz v, 2016-10-30 12:15

Isteni! Köszönöm! Imádom a sajttortát, még sohasem mertem nekiállni, h. elkészítsem. De ez szuper!

alpinbaba
alpinbaba szo, 2016-05-28 18:03

Ez a recept brutálisan jó.. először az eredetit sütöttem, másodszorra a zabkekszet kicseréltem vajas kekszre és a Philadelphiát krémes túróra (topfen), nagyon jó lett, német párom szerint ez az eredeti bajor verzió.. harmadszorra ugyanez a bajor anyós-apósnak, azóta hetente követelik :D Egyszerű, gyors, elronthatatlan :)

dina86
dina86 szo, 2016-04-30 16:44

Isteni finom! Főleg egy kis erdei gyümölcs szósszal megbolondítva... hhhmmm...
Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre! :)

Szeri64
Szeri64 v, 2016-01-31 17:56

Érdeklődni szeretnék, hogy a krém nem folyik szét/ esetleg ki, ha Mascarpone-val készítem el? Köszönöm előre is a választ!

nkrisztee
nkrisztee szo, 2016-02-06 20:55

Tegyél alá alufóliát és tedd bele egy vékonyabb peremű tepsibe, így biztosan nem fog. Egyébként én is mascarponeval készítem és nagyon finom.

struccos
struccos k, 2015-12-22 16:57

Az lenne a kérdésem, hogy ha nincs tojásom és keményítőm, akkor ettől függetlenül jó lesz a tortám?

TRózsa
TRózsa k, 2015-10-13 11:22

Kedves Vesta!
Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a tortát. Nagyon szeretjük. Azt szeretném tudni, hogy szerinted fagyasztható-e a kész torta, mert most csak egy héttel a fogyasztás előtt tudnám megsütni?
Köszi! Rózsa

MitsuS
MitsuS v, 2015-08-09 18:16

Egy óra sütés után még folyt az egész, másfél óra után épphogy pudingos-habos állaga lett (ennél jobban nem tudom körülírni, de gusztustalan), miközben persze az alja és a teteje sz*rrá égett. Ízre amúgy finom, de nagyon elkeserített. Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, és egy rakás katasztrófa lett belőle... Ennyit arról, hogy elronthatatlan.

๓ ξ ي ĩ
๓ ξ ي ĩ k, 2016-05-03 21:37

Nekem elsőre sikerült :)
De ha nem sikerült volna, biztos nem ilyen stílusba közöltem volna ezt a világgal :)

nkrisztee
nkrisztee sze, 2015-12-30 14:22

Nem hagytad ki a keményítőt esetleg, hogy annyira folyós maradt? Alacsony hőfokon kell sütni. Ha ezek megvoltak, akkor nem tudom mi lehetett a gond.

nkrisztee
nkrisztee k, 2015-04-07 12:42

Ezer köszönet a receptért, a végeredmény valami isteni! Életem első sajttortája, húsvétra sütöttem meg és már a receptet is elkérték. :)

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 h, 2015-02-09 10:37

Már többféle cheesecake receptet kipróbáltam, ez a legfinomabb, ennél fogok maradni. A család pillanatok alatt eltüntette! Fele-fele mascarpone-krémsajt variációt csináltam. Köszönöm a receptet!

perla98
Perla / perla98 szo, 2015-01-10 19:18

Még ki sem hűlt, már fele elfogyott!Én a hűtőben akartam tárolni reggelig, hogy összeérjenek az ízek, de Anyukám addig ostromolt, míg végül megadtam magam. :D De nem bántam meg, mert így is nagyon finom.Meggylekvárral ettük.Azért egy részét megmenekítettem, hogy maradjon holnapra is.
Köszönöm a receptet! :)

Narla
Narla h, 2014-12-29 14:36

Köszönöm a receptet, nagyon finom! Családom egyik kedvenc süteménye lett:)

Narla
Narla szo, 2017-04-15 19:40

Mióta hozzászóltam eltelt több, mint 2 év azóta kidolgoztam egy saját receptet.
A hozzávalók egy nagyobb kör alakú torta formához, ahogy én készítem:

A masszához

80 dkg krémsajt (50 dkg Spar-os mascarponéből lágyabb tortát lehet készíteni, ha kicsit sűrűbbet szeretnél jó a Penny-s) 30 dkg tömlős natúr (tejszín) ízű krémsajt
20 dkg tejföl
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg étkezési keményítő
4 db tojás

A "piskótához"

1,5-2 csomag zabkeksz (henger alakú, Győri édes)
5 dkg vaj
A masszából 3-4 kanálnyi

Elkészítés

A sütőt 160-170 fokra melegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük melyet használat előtt jól összegyűrünk, hogy könnyebben lehessen formázni.
A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is, vagy csak kézzel elmorzsoljuk.
A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk. Én ehhez a "tésztához" még 3-4 kanállal is teszek a sajtos masszából, mert csak így formázható.
A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak.
Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Hozzádolgozzuk a tojásokat, és végén belekeverjük a keményítőt.

A masszát a süteményalapra öntjük (lehet karamell krémet is belecsepegtetni) és a sütőben 160-170 hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk, minimum fél napra hűtőbe, vagy hidegre tesszük. Szerintem másnap, sőt inkább harmad nap a legfinomabb.

Jó étvágyat!

Anita-04
Anita-04 p, 2014-12-19 13:18

A fent megadott mennyiségek kb. mekkora tortaformához elegendőek? Csak mert az enyém elég nagynak tűnik, kb. 28 centisnek, és nem tudom, hogy kellene-e duplázni a mennyiségeket. Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!

Anzsalej
Anzsalej k, 2014-09-09 14:58

Azt szeretném megkérdezni, hogy a recept Philadelphiát ír, viszont többek Mascarponéval készítették el. A kettő nem ugyanaz, ízre sem. Mi a tapasztalat? Ugyanakkor azt is szeretném megkérdezni, hogy Philadelphia helyett megteszi a Lidl- ben kapható kék fóliás krémsajt is? Tud valaki ebben segíteni? Azt gondolom a Philadelphia ekkora mennyiségben nagyon nagyon drága és hátha ezzel lehet helyettesíteni. Köszönöm a válaszokat! Anzsalej

Judush
Judush cs, 2014-07-31 14:45

Már többször elkészítettem és kivétel nélkül sikert aratott, hihetetlenül finom! Én a tetejére friss epret, olykor zselatint is rakok. Örök kedvenc! Köszi a receptet :)

Zsuzska69
Zsuzska69 szo, 2014-05-03 17:12

Ez egy fantasztikus sütemény!!!!!! Könnyű, üdítő, főleg másnap a hűtőből kivéve. Friss eperrel díszítettem a tetejét, köszönet az élményért!! Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokszor el fogom készíteni!!!

Te1986
Eszti / Te1986 v, 2013-10-06 07:41

Nagyon finom lett a torta, egyszerűen tökéletes volt az állaga, a magassága, az íze, éjjel szuperül megdermedt a hűtőben :) a boltitól csupán az választotta el, hogy a felszíne egy kicsit egyenletlen volt. De ez persze senkinek nem tűnt fel rajtam kívül :) mindenkinek ajánlom hogy készítse el, köszönet a receptért!

Te1986
Eszti / Te1986 p, 2013-10-04 19:31

Sziasztok! Én is rászántam magam, hogy elkészítem. 28 cm-es tortaformám van, ehhez a fentiekhez képest 1,5 csomag (kb. 320 gr) Győri zabkekszet, 500 gr Szarvasi mascarponet, 250 Gr Spar mascarponet, és 240 gr natúr camping sajtkrémet használtam. Utóbbi kicsit sós, de a Philadelphia is az, és ennyi cukorral is pont jó lett az íze a krémnek. Azért kevertem ennyire a sajtokat, mert szerettem volna olcsón kihozni. Tojásból 5 db-ot, vaníliás cukorból 2 csomagot, keményítőből 5 dkg-ot, tejfölből 250 grammot használtam. És tettem én is egy evőkanál kakaót a kekszhez. A cukorból megmaradtam a 15 dkg-nál, mert jó édes eperlekvárral készülünk fogyasztani. Most sül a sütőben (én nem fóliáztam körbe és nem tettem vízzel teli tepsibe). Majd még megírom milyen lett, csak holnap vágjuk fel. Magasságra kb. 4-4.5 centi lesz.

RoseW
Fahejja / RoseW v, 2013-06-09 19:34

Csak egy szó: köszönöm! Valami isteni lett. Sajnos csak fél kiló mascarponém volt itthon, úgyhogy szépen mindent 62,5 %-ra redukáltam és egy kisebb formában sütöttem meg, de valami zseniálisan csodálatos. Az alaphoz saját kekszet használtam, a tetejére pedig kibontjuk az első üveg eperlekvárt az idei eresztésből :)

Jucmok
Jucmok p, 2013-04-19 15:59

Hallo,
nos, el kell mondjam, nagy kedvence lett a családnak. A baj csupán annyi, hogy hamar elfogy, egyszerűen hív, hogy "Gyere, egyél meeeg!". :)))
Egy nagy Mascarponét és 3 Boci tejszínes krémsajtot használtam fel hozzá.
Hamarosan újra elkészítem, csak összekavarom, és már sül is (bárcsak minden ilyen egyszerű lenne). :)
Köszönet érte,
Jucmok

madri91
madri / madri91 szo, 2013-03-09 17:53

Szia! Egy kis segítséget szeretnék kérni, holnapra van tervbe véve a torta elkészítése, remélem, választ kapok addig.
10-12 főre számítunk a bulin, mekkora adagot csináljak? 26cm-es tortaformám van. Ja és milyen márkájú sajtot ajánlanál? Philadelphia, mascarpone...?
Köszönöm

Béba_43
Béba_43 k, 2013-01-22 12:32

Én tudtam, hogy eleve kevés lesz, s nekem 28 cm-es sütőformán van. Ha ezt a mennyiséget

készíted, elég a 20-24 cm-es.

(ezért mindennhez hozzáadtam + 1-et!, sajtkrém, tojás, keményítő, csak cukorból nem)

Isteni lett, de annyit még hozzátettem, hogy az alsó laphoz is tettem fekete kakaót, rá a krém és a tetejére olvasztott fekete csoki. Szuperul néz ki. S tejszínhabot tettem a tetejére, nem gyümölcsöt, aztmajd nyáron!!!!!!!!!

kriszta978
kriszta978 cs, 2012-11-15 14:58

Sziasztok!

Nekem csak 250gr ricotta, meg 2x125 gr philadelphia volt itthon, tehát összesen 500 gr, és azzal is tökéletes lett! Még aznap elfogyott!

Gilly
Gilly p, 2012-09-28 23:48

Nagyon finom es persze egyszeru!hatalmas nagy koszonet erte :)

EszterG
EszterG h, 2012-09-10 15:16

Hmm, ez nagyon finom :)) Frissen is és másnap is nagyszerű. Nálam annyi volt a probléma, hogy kissé barnább lett a teteje, de még nincs égett íze. De ez az annak tudható be szerintem, hogy csak sima, régi sütőm van, még fokozatot se tudok benne állítani...

szilvia11
szilvia11 h, 2012-07-30 11:51

Elfogom készíteni!!! Nagyon fincsinek látszik és tényleg nagyon könnyű!!!!!! :) :)

Azt szeretném kérdezni: Ti milyen teljes kiőrlésű kekszet használtatok ?
Köszi

andilawyer
andilawyer h, 2012-07-16 20:10

Ez tényleg nagyon finom, és elronthatatlan! Nálunk is áfonyaszósz volt hozzá, elég nehéz vele leállni... Köszi a receptet! :)

kibord
kibord p, 2012-05-11 22:50

Nálunk szülinapi tortaként debütált ez a süti múlt hétvégén. Csináltam hozzá meggyöntetet (meggybefőtt a levével együtt + pici cukor + keményítő), hát nagy sikere volt :)

Lucandi
Lucandi k, 2012-05-08 12:42

Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy a tejfölt mivel tudnám helyettesíteni, nagyon szeretnék cheesecake-et csinálni, de minden receptben tejföl van, én meg kinn élek Olaszországban és itt persze, hogy nincs tejföl... :(

libaláb
libaláb cs, 2012-05-10 10:43

Valójában kétféle tejföl is van Olaszországban, a kis dobozos "creme frache" ami sűrűbb és finomabb, illetve a félliteres, vödörszerű dobozban kapható, megtévesztő módon "quark" néven árult termék, ami gyakorlatilag ugyanolyan, mint a magyar tejföl. Remélem segítettem :)

rizikos
rizikos szo, 2012-03-31 17:07

ezt a 4dkg keményítőt kanálmértékben meg tudnátok határozni? köszi

klara81
citromhéj / klara81 szo, 2012-02-18 19:12

Én fagyasztott eperből készült eperszószt csináltam hozzá, nagyon finom lett, köszi a receptet!!

1148