Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

New York cheesecake zabkeksszel

New York cheesecake zabkeksszel
New York cheesecake zabkeksszel
100 perc / előkészület: 25 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyermekeknek készült, a világ ételeit bemutató könyvben találtam ezt a receptet. Azóta több másikat is kipróbáltam, de egyik sem volt ilyen finom. A hozzávalók megtartásával, a mennyiségek kisakkozásával, ez a változat a legkedvesebb sütim!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Jól behűtve a legfinomabb, ezért ha tehetjük, előző nap készítsük el. Savanykás ízű gyümölcsből készült pürével tökéletes!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet tegyük nylonzacskóba, és sodrófával vagy húsklopfolóval törjük szét.
  2. A vajat olvasszuk fel egy edényben, és keverjük bele a kekszmorzsát, ha nem édes maga a keksz, egy pici cukrot tehetünk hozzá.
  3. Egy tortaformába öntsük bele a masszát, és jól nyomkodjuk le az aljára, egy kanállal vagy pohár aljával segíthetünk elegyengetni a tetejét.
  4. Tegyük sütőbe, és süssük 180 fokon 20 percig.
  5. Közben a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá.
  6. Az összes többi hozzávalót (túró, cukor, tejszín, citromlé, tojássárgája) egy nagy keverőtálban simára keverjük, használjunk botmixert.
  7. A kemény fehérjét kisebb adagokba, finoman hozzáforgatjuk a túrókrémhez.
  8. Öntsük az egészet a megsült kekszágyra, és mehet vissza a 150 fokos sütőbe, további 50-55 percre.
  9. Ha elkészült, ne vegyük ki a sütőből, hagyjuk ott kihűlni, így kevésbé repedezik meg a teteje. Tálalás előtt hűtőben hűtsük be jól. Legjobb egy egész éjszakára betenni.
  10. Porcukorral, reszelt citromhéjjal díszíthetjük. Íze ribizli pürével, de bármilyen savanykásabb gyümölcsszósszal jól harmonizál. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 994
elküldve: 12
receptkönyvben: 202
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
309 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta, túrótorta, kekszes sajttorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edyt72
edyt72 Fri, 2013-06-07 15:50

a kekszet daralhatom husdaralon? :) vaj helyett rama margarin?koszike

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2013-06-07 16:28

Persze, hogy darálhatod! Azért írtam a nylonzacsis változatot, mert nagyon vicces. Vaj helyett jó lehet a margarin, még ugyan nem próbáltam, de szerintem ne sütőset, hanem sima szendvicshez alkalmasat használj. Üdv, Gréti

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-05-16 08:46

Köszi Gréti, mentettem; nagyon tetszenek a hozzávalók és jó a leírás is! Üdv, Torma :)