Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nizzai saláta

Nizzai saláta
Nizzai saláta
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nagy melegben jól jöhet egy kis saláta. A nizzai saláta egyik fő alkotó eleme a zöldbab, amelynek szezonja van. A salátához zsenge zöldbabot használjunk!

hozzávalók / 2 adag

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a tojást megfőzzük, megpucoljuk. (Ha nincs zöldbabsalátánk, a felszeletelt zöldbabot vízgőz felett pároljuk.)
  2. A krumplit kockákra vágjuk és meglocsoljuk az olajos hal levével (eredetileg olívaolajjal), megsózzuk. Hozzákeverjük a zöldbabot, kapribogyót, olajbogyót.
  3. A vinaigrette mártáshoz valókat összekeverjük.
  4. Egy tányérra, vagy tálkára salátaleveleket fektetünk, ráhalmozzuk a krumplis keveréket, majd olajoshal darabokat, tojáscikkeket, paradicsom szeleteket (ez nálam lemaradt:) helyezünk rá és meglocsoljuk a vinaigrette mártással. (A saláta és a paradicsom kivételével össze is keverhetjük, behűthetjük és tálaláskor adjuk hozzá a saláta levelet és a paradicsomot.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 645
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

654
újkrumpli 50 dkg
olajos hal 125 g
tojás 4 db
zöldbab 20 dkg
fekete olajbogyó 15 db
kapribogyó 1 ek
fejessaláta 0.5 közepes fej
paradicsom 2 db
fokhagyma 2 gerezd
dijoni mustár 1 tk
fehérborecet 2 ek
citromlé 1 ek
olívaolaj 3 ek
méz 1 ek
víz 2 ek
0 ízlés szerint