Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nizzai saláta Musu konyhájából

Nizzai saláta Musu konyhájából
Nizzai saláta Musu konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám hozta ezt a receptet,a munkahelyéről, ahol nagy sláger volt. Amikor először megcsináltuk, nos be kellett látni, hogy ez bizony fenomenálisan jó saláta.

A magunk részéről mi nem szoktuk a szardellát meg a toját a kukoricával ráhalmozni, hanem belekeverjük a salátába úgy ahogy van. A család nagyon szereti, mert mindig jól jön, laktató és nagyon finom, ha van belőle, és az embernek nincs kedve hozzá semmi egyebet csinálni, akkor is tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A vinaigrette öntethez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a rizst, halat és a kicsit különlegesebb dolgokat.

Fogyasztható hidegen vagy melegen, köretként és önmagában is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, elkészítjük a vinaigrette öntetet, lecsöpögtetjük a tonhalkonzervet.
  2. Megpároljuk a zöldbabot, de egy kicsit maradjon ropogós.
  3. Összevágjuk a paradicsomot és két tojást.
  4. A vinaigrette öntetet a tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tonhalat, és jól összekeverjük.
  5. Ezután beletesszük a rizs felét, összekeverjük, megkóstoljuk, hogy mennyire jön át az öntet íze, majd hozzáadjuk a másik felét is.
  6. Ezután beletesszük a babot, paradicsomot, olajbogyót, az összedarabolt tojást, és óvatosan, de alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  7. Ha kész, akkor a másik két tojást cikkekre vágjuk, és a tetejére rendezzük körben, közepére szardellát halmozunk, a tojások közé kukorica halmokat teszünk.

Vinaigrette öntet:

  1. A borecetet a sóval kikeverjük, hogy elolvadjon benne.
  2. Utána beletesszük a mustárt, s apránként az olajat.
  3. Végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk, összekeverjük, s a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Az állaga inkább sűrű kell, hogy legyen, így a vízzel vigyázzunk!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 712
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Musu

Mióta szakács: 2012.07.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tonhalas rizssaláta, rizses tonhalsaláta, vegyes saláta rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

831
gyors rizs 250 g
tonhalkonzerv 160 g
paradicsom 6 db
zöldbab 10 dkg
olajbogyó 5 dkg
főtt tojás 4 db
szardella 15 dkg
csemegekukorica 140 g
fehérborecet 6 ek
4 csipet
mustár 2 tk
olívaolaj 15 ek
bors 2 csipet
petrezselyem 2 ek
vöröshagyma 2 kis db
víz 1 dl