Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nizzai tonhalsaláta

Nizzai tonhalsaláta
Nizzai tonhalsaláta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezer évvel ezelőtt, egy könyvesbolt mini éttermében ettem először Nizzai salátát. Azóta persze egy csomó helyen próbáltam a legkülönfélébb változatban. Ez a letisztult verzió a sok-sok elkészítés során alakult ki. Nálunk mindenki imádja, velem az élen!

hozzávalók / 6 adag

Az öntethez

ajánlat

Könnyű nyári vacsorának, buliba meglepetés ajándéknak vagy otthoni felhasználásra, egyszóval bármikor jól esik először ránézni, utána megenni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, és hűtés, pucolás után karikázzuk.
  2. A tésztát "al dente" főzzük, jéghideg vízzel lehűtjük, és egy nagyméretű salátástál aljára öntjük, pici olívaolajjal locsoljuk.
  3. Az alapanyagokat rétegesen helyezzük rá: először a megmosott salátát, erre a paradicsomot, mindennek a tetejére, középre a tonhalat. Körbe a főtt tojás karikákat és az olívabogyót.
  4. Végső díszítés és ízfokozás képpen felkarikázott újhagymával szórjuk meg a salátát.
  5. Egy kisebb keverőtálban a mustárt és az olívaolajat simára keverjük, majd lassan adagolva a citromlevet és a végén a fűszereket is hozzáadjuk.
  6. Az így elkészült öntettel körbelöttyintjük a salit, amit csak közvetlenül tálalás előtt keverünk össze, hadd legeltessék rajta a szemüket az "éhezők".
  7. Én rétegenként olajozni, sózni, borsozni szoktam, hogy minél ízesebb legyen! Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 280
elküldve: 13
receptkönyvben: 313
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tonhalsaláta, olasz halsaláta, tojásos tonhalsaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mynea
Mynea Sun, 2018-10-21 18:28

Isteni ez a sali! Nálunk is rendszeres vendég lesz! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2016-07-11 11:49

Jaj, de jó! Én is nagyon gyakran készítem, sőt az irodában is ez a leggyorsabban összedobható ebéd, ami most nyáron kisegít! Örülök a hozzászólásodnak, egészségetekre! Üdv, Gréti

emocio74
emóció / emocio74 Mon, 2016-01-25 14:25

Ez nálam 10 pontos! Főételként ettük a másfél éves lányommal, hiszen minden tápanyag benne van. Igaz, én több tésztával és kevesebb salátával készítettem, újhagyma helyett pedig lilahagymát használtam. Hálás köszönet a receptért, felveszem a toplistámra! :-)

365
fusilli tészta 250 g
tonhalkonzerv 160 g
főtt tojás 4 db
koktélparadicsom 25 dkg
salátakeverék 250 g
újhagyma 5 db
fekete olajbogyó 5 db
olívaolaj 0.5 dl
citromlé 1 citromból nyert
mustár 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint