Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Női szeszély 2.

Női szeszély 2.
Női szeszély 2.
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy Rama reklámfüzetből való, amit egykor valamilyen "akciós csomaghoz" adtak.
Amikor először elkészítettem, és a sikeremet újságoltam Jóapámnak, ő csak ennyit mondott nem kevés éllel: "Női szeszélyt sütöttél? Tényleg? De jó! Különben szegény Vejem nem is tudná, mi az..."


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

ajánlat

Már narancslekvárral is próbáltam, és nem mondhatnám, hogy elrontotta...


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Míg az élesztő felfut, habosra keverjük a margarint, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, végül az élesztős tejet és a lisztet.
  3. Alaposan összedolgozzuk, a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 20 perc alatt megsütjük.
  4. Addig a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral (a kristálycukrot kanalanként adagoljuk).
  5. A tésztát sülés után azon melegében megkenjük baracklekvárral, erre rásimítjuk a habot, megszórjuk a szeletelt mandulával vagy dióval, és még negyed órára visszatesszük száradni.
  6. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel könnyen szelhető.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 113
elküldve: 16
receptkönyvben: 556
elkészítve: 11/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-tojáshabos sütemény dióval, lekváros-habos-diós szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mabel
Mabel Fri, 2017-08-18 19:41

Nagyon finom sütemény. Már nem is tudom, hányszor sütöttem meg.:)
Köszönöm szépen.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-05-26 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nyali-fali
nyali-fali Fri, 2012-01-06 17:27

a recept kitűnő is lehetne, ha a hozzávalókban nem lenne hiba! ugyanis csaK TOJÁSSÁRGÁJÁT tartalmaz, az elké
szítésben viszont a tojás fehérjéből kell habot verni. Más: Agiletának üzenem, hogy a tojásfehérjéből csak akkor lehet kemény habot verni, ha friss a tojás és a sárgája még véletlenül sem csöppen bele a fehérjébe. További jó sütés-főzést kívánok mindenkinek. Üdv!

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd Sun, 2011-02-27 18:13

Elkészítettem vasárnap délutáni süteménynek és nagyon finom lett! A párom kedvenc sütije, de csak most határoztam el, hogy megsütöm, és igencsak elnyerte a tetszését:) Köszi a receptet!

Feenuee
Feenuee Mon, 2010-06-14 07:03

Nem hittem volna, hogy ez lesz a legnézettebb... Köszönöm Nektek!
F.

Feenuee
Feenuee Sat, 2010-06-12 17:40

Kedves Cilavirág!
Először nekem is soknak tűnt (a kevert élesztős tészták állagától elsőre mindig megijedek), de hidd el nem az. Többször sütöttem, mindig ugyanígy, és mindig szépen megsült. 8)
F.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-12 10:59

ezyt pont most csinaltam meg es folyik mint a ....sz a r.mar boccsi a kifejezesert mi a baja lehet?

Feenuee
Feenuee Sat, 2010-06-12 17:35

Kedves Agileta!
A tojások fehérjét kemény habbá kell verni, majd kalanként hozzádolgozni a kristálycukrot magas fokozaton. Ezt rásimítani a vékony réteg lekvárra, és visszatenni a sütőbe még egy kicsit. Ha így csinálod, akkor nem folyik.
F.

1077
margarin 15 dkg
finomliszt 30 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojássárgája 5 db
cukor 3 ek
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 10 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 20 dkg
mandula 6 dkg