Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Női szeszély almalekvárral

Női szeszély almalekvárral
Női szeszély almalekvárral
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A női szeszély hagyományosan sárgabarack lekvárral készül. A szeszélyes nő azonban almalekvárral is készítheti, ha éppen egy csomó alma hever a konyhájában rohadás előtti felhasználást várva.
 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Uzsonnaitalokhoz: kakaóhoz, forró csokihoz, teához.
 
A lekvárhoz kockára vágtam 5 db meghámozott almát és 1 kanál cukorral, fél citrom levével addig főztem lassú tűzön, kevergetve, míg az alma pürévé főtt és a leve eltűnt.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal és az élesztővel összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukor felét és a sót, ráreszeljük a citrom héját, összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.
  3. Fél cm vastagra nyújtjuk, kivajazott tepsibe terítjük.
  4. Fél óra pihentetés után lassan megsütjük.
  5. Közben a tojások fehérjéből a citromlével és a cukor másik felével kemény habot verünk. A dióbelet durvára vágjuk.
  6. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, a sütőt erős lángra kapcsoljuk.
  7. A tésztára kenjük a lekvárt, rásimítjuk a tojáshabot, arra hintjük a diót.
  8. Forró sütőben pirosra sütjük.
  9. Hidegen szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 456
elküldve: 4
receptkönyvben: 478
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás süti dióval, almalekváros diós sütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Évikém
Évikém / Évikém Mon, 2018-01-29 11:11

Nagyon gusztán néz ki a süti a képen, meg szeretném csinálni. A kérdésem az lenne, hogy az élesztőt össze kell morzsolni a liszttel, vajjal, vagy felfuttatni cukros meleg tejjel és úgy hozzá adni a liszthez?

Judit71
Judit71 Wed, 2010-09-15 09:35

Kedves Ildikó!
Ha csak a lazítás miatt kell bele az élesztő, szerinted megpróbálhatom szárított élesztővel is?
Köszi Judit

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2009-11-16 10:45

Szerintem igen, Noémi, mert itt nem kelt tésztáról van szó, hanem az élesztő lazító hatását használjuk. Akár tán sötőporral is készülhet * én jobban bízom az élő gombában, mint a szintetikus anyagban.

Üdv: Ildikó

Nagy Noémi
Nagy Noémi Mon, 2009-11-16 09:53

Szia Ildikó!

Ha élesztőt teszünk bele, elég a fél óra pihentetés a tésztának?

Köszi.

Noémi

529
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
friss élesztő 2 dkg
tojás 3 db
porcukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
tejföl 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 ek
lekvár/ dzsem 4 ek
dió 6 dkg