Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Non plus ultra

Non plus ultra
Non plus ultra
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit munkaigényes, de szép, finom és kiadós sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz és az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral addig verük, amíg a kanál nyoma össze nem folyik. Ebből a sűrű habból minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.
  5. A tepsiből széles késsel kiszedjük a tésztát, hagyjuk kihűlni.
  6. Párosával a ribizlilekvárral összeragasztjuk a habos tésztakorongokat.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 113 037
elküldve: 22
receptkönyvben: 1 282
elkészítve: 50/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos-lekváros csókok, tojáshabos aprósütemény

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szoffy
Szoffy Fri, 2014-10-24 08:15

Én is elkészítettem ugyanezzel az anyaghányaddal, amit a recept ír, viszont én is "nyirfa" mamájának példájára, és a habot nem lehetett lerobbantani róla. Mi kb 10 perc alatt kemény habbá vertük. Ahogy töltöttem, szinte úgy fogyott. Isteni!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-09-25 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

toman
toman Thu, 2014-09-04 11:02

Nagyon jó recept, köszönöm! Előttem szólóhoz csatlakozva, nekem is gond volt az első sütésnél, hogy leesett a habocska. Aztán "nyirfa" mamájának tanácsát megfogadva, először félig megsütöttem és utána tettem rá a habot. 120-130 fokos sütőben szárítgattam-sütögettem kb 20-25 percig és fantasztikus lett. :)

veramacska
veramacska Thu, 2012-05-31 17:11

Gondoltam meglepem kedvesemet ezzel a finomsággal, épp akkor lépett be, mikor kezdtem volna a lekvározást... Már az ajtóból megérezte a finom illatokat, és egyenesen a konyhába ment. Megkérdezte, lehetne-e most inkább csokis? Úgyhogy végül csokipudingos krémmel kentem meg, úgy is isteni :)

nyirfa
nyirfa Tue, 2012-04-03 22:41

Olvasgatom a hozzászólásokat, lehet, egy kicsit tudok segíteni.
A nagyanyám receptje szerint a kivágott tésztát félig megsütöm, azután kerül rá a hab, amit gőz fölött verek fel a cukorral, kb. 1/2 óra alatt lesz kellő keménységű. Kiskanállal, habzsák vagy tortadíszítő henger segítségével rakom rá a tésztára, utána minimális hőfokon szárítom a lerben (kb. 20-25 perc). Sosem válik el a hab és formás is marad.
Különben a recept nagyon jó és jó, hogy feltetted, az enyém is (a nagyanyámé) nagyrészt hasonlít hozzá. Kicsit mások a dekák.
Kellmes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

knekató
knekató Wed, 2013-09-04 17:34

Ma a te leírásod, és az eredetileg leírt recept szerint elkészítettem a sütit. Nem volt semmi gond, a hab szép csúcsos lett, ízre is minden finom, az első tepsi tökéletes lett, de a másik két tepsiben sültekről mindről leesett a hab sülés után. Fogalmam sincs, miért. Tud valaki segíteni?

hangya68
hangya68 Wed, 2012-02-08 13:15

Jéééé!!! Ez a non plus ultra? Sokszor hallottam a nevet, de sosem néztem utána mi is ez. Anyukám régen nagyon sokszor sütött ilyet. Nála ez a habos estike néven szerepel a sütis gyűjteményében :-)

dávidka
dávidka Wed, 2011-12-28 18:04

Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy mitől ilyen szép a hab a sütin?Az enyém mindig össze esik.Köszi.

Ivka
Ivka Mon, 2011-12-12 13:08

Köszike a receptet...már nagyon régen kerestem....megcsináltam és nagyon fincsi lett!

nemtom
nemtom Fri, 2011-11-11 18:57

Ha valaki tudna abba segíteni hogy ne usszon az egyész tepsi a habban akkor azt megköszönném.

cicutappancs
cicutappancs Sat, 2011-04-23 11:22

Kszi a receptet.A nagyim csinálta ezt mindig,szóval ez igazi nosztalgiasüti.Nekem nem vált le a hab,de én egy kocka Rámát tettem bele 250 gr + 30 gr. zsirt és finom omlós lett.

Yve
Yve / Yve Sat, 2011-04-23 08:35

Sziasztok, egy idoben szinte minden masodik hetvegen ilyet sutottem lurkoimmal (kicsit eltera recept adagom a tiedtol, pl. a mazhoz 1 mk kanal ecetet is verunk)...aztan egyszer megtortent, hogy a hab lepottyant neha meg kenes elott, s fiaimnak "mindegy" volt ugyis befaltak... de ragadt a fogaikhoz...akkor nagyot csalodtam, pedig elotte mint irtam jo parszor sutottuk mar...
Akitol kaptama receptet ugy saccolta, hogy tul lassu tuzon szaritottam-sutottem...Ha valaki ert hozza jobban, hogy valoban miert es hol rontottam(uk) el, engem is erdekel a titka!
Valoban omlosan finom, raadasul sokaig is elall, ha legmentes dobozban taroljuk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 19:37

amikor én csinálom a hab mindig ragadós marad...sokmindent kipróbáltam pl: más hőfokon sütöttem,vagy kevertem a habba ecetet..de egyik se vált be. Mit tegyek? Segítsetek!

nemtom
nemtom Fri, 2011-11-11 18:54

Én nekem egy olyan racept van meg ahol a tészta: 200g liszt,200g vaj vagy margarin,50g vaníliás cukor,2tojássárgája,csipet só
a máz: 200g porcukor, 2 tojásfehérje és szoktunk bele tenni citromlevet is.
Annyi a baj hogy mindig elfolyik róla a hab de nem jön le és nem lessz ragadós na meg nagyon finom.

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-02-06 21:35

Kedves Nemtom!
A Te recepted alapjan eletemben elöször (felve) nekialltam a Non plus ultranak. 160 fokon sütöttem also-felsö sütessel 15 percig, 3 tepsivel lett (120 db, tehat összeragasztva 60). Es gyönyörüek lettek, nem folyt el, nem jön le a hab a tetejeröl, szoval tökeletes!!!! Nagyon nagy köszönet a szuper receptert!!! :))) szteri

Hajdu Béla Tibor
Hajdu Béla Tibor Fri, 2010-12-10 22:10

Mindenképpen megsütöm, ólcsó és ráadásúl mutatós is. Bármikor elkészíthető, bádog dobozban sokáig eláll. Megteszi a műanyag is,de fóliával béleljük ki!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2010-12-07 00:41

Imádom ezt a sütit, ez valami csodaszép. Az én anyukám olyat is szokott, hogy nem tojáshabot, hanem talán cukros darált diót tesz a karikák tetejére és úgy süti meg őket, ugyanúgy lekvárral vannak összeragasztva és porcukorba forgatva. Az is nagyon fincsi. Majd felteszem a receptjét, ha egyszer én is megcsinálom:) Üdv: Szofi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-08 19:09

A másik neve: "szebb sincs jobb sincs"!!!

tunde65
tunde65 Sun, 2010-10-31 13:48

Sziasztok!
A lányom kedvence ez a mutatós süti,de nekem mindig levállik a hab a tetejéről. Ha valakinek van ötlete mitől marad rajta a hab, kérem segítsen!
Köszönöm!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Mon, 2010-07-05 22:30

Én is szoktam ezt sütni, a menyem kedvence, de az enyém nem szokott ilyen szépre sikerülni. Így már nem is szoktam lekvárral összeragasztani. A recept megvan az egyik szakácskönyvemben, huszárcsók néven.

janeeyre89
janeeyre89 Thu, 2010-07-01 20:04

Elkészítettem, nagy sikere volt, köszönöm, hogy felraktad ezt a receptet!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 21:24

Nálunk a családban a tojáshabba darált diót kevernek.Most is érzem az ízét a számban:)

janeeyre89
janeeyre89 Sun, 2010-06-20 22:29

Honnan kapta a nevét ez a süti? Csak mert nekem nem sokat mondd a neve, de már ettem és isteni és madarat lehetett velem fogatni, amikor megtaláltam teljesen véletlen ezt a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 14:19

A "non plus ultra" ez egy latin rövid mondat ami annyit jelent, hogy semmi több vagy nem nagy dolog picit szlengesebbre lefordítva:)

glaser
Glaser / glaser Mon, 2010-06-21 06:10

A "non plus ultra" jeletese valaminek a netovabbja, felülmulhatatlan, utolerhetetlen. Gondolom innen kaphatta a nevet ez a süti hiszen annyira finom....

vezsu
vezsu / vezsu Thu, 2010-04-22 13:29

Jaj, ez volt évekig a kedvenc sutim...de senki nem tudta megcdinálni, csak a szomszéd nagyi...igaz ó sokkal vékonyabra csinálta, és a habja is olyan egyenes volt....gyonyorúek voltak, picikék és menyeiek...amikor talán 16 éves lehettem, egyszer bekonyorogtem magam a sutéshez....hogy megtanuljam....aztán kétszer megpróbáltam, mindég gumis lett a teteje, és azóta soha tobbé...lehet hogy újra meg kellene 20 év után próbálni............már rég nem él, de ennek a sutinek a látványa, mindég ót juttatjja az eszembe, ahogy andolgot sutivel teli kosárkájával hozzánk....imádtuk

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-15 21:07

Mi ezt a sütit barack lekvárral szoktuk összeragasztani,és a végén vaniliás porcukorba forgatjuk.Nagyon finom,és sokáig eláll.

Angie
Angie / Angie Wed, 2009-11-25 19:59

Kedves Glaser!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez az adag kb. hány sütit takar? Csak úgy nagyságrendileg:) Azt látom , hogy 6főre szól a recept, nah de nem mindegy milyen fogyasztású 6 főnek sütök:) Nem szeretném ha kevés lenne......:)
Válaszodat előre is köszönöm!

glaser
Glaser / glaser Wed, 2009-11-25 21:32

Kedves Angie!
Nekem ebböl az adagbol kg. 60-70 db. süti lett. A forma amivel kiszurtam kb. 3 cm atmeröjü volt.
Üdv. Glaser

Angie
Angie / Angie Wed, 2009-11-25 21:35

Köszönöm szépen a gyors választ:)
Azt hiszem egyszerre egy adag is elég lesz:)

748
finomliszt 320 g
margarin 280 g
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 3 db
porcukor 200 g
lekvár/ dzsem 10 dkg