Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Normand kagylósaláta

Normand kagylósaláta
Normand kagylósaláta
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel az egyike a fő-fő kedvenceinknek. Akkor készítjük, ha jó kedvet, örömet akarunk szerezni egymásnak. Végtelenül könnyen elkészíthető, ugyanakkor mégis különleges. Igazán ideális egy kettesben eltöltött vacsorához... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A recept két személyre szól főételként, de négy személyre előételként is alkalmazható sikerrel! :)
pH besorolás: erősen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt grillezésre állítjuk, 220-230°C - fokra. A rácsot középmagasságba rakjuk, feljebb, mintha süteményt sütnénk, de ne legfelülre.
  2. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a felaprított fokhagymát, és megpirítjuk kissé.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk, és az olívaolajat is beleöntjük.
  4. Belerakjuk a kagylót, pirítjuk két percig, majd hozzáöntjük a bort, összeforraljuk.
  5. Megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és beleöntjük a citromlevet. Sütjük még két percig.
  6. Beleöntjülk az egészet egy kissebb méretű tepsibe, hogy jó ujjnyi magasan álljon benne az egész, és berakjuk a sütőbe, grillezük kb. 10 percig, hogy megpiruljon a teteje.
  7. Ha kész, pirítóskenyérrel és egy gerezd citrommal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 510
elküldve: 6
receptkönyvben: 129
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

feketekagyló sütőben sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yve
Yve / Yve Sat, 2012-02-25 19:12

Ez nagyon finom (volt) es laktatos!
Vacsira keszult es tenyleg puha marad, mindenkinek ajanlom, aki csak szereti a kagylot.
Koszonjuk szepen, hogy megosztottatok velunk.
Minden jot, udv Evy

Yve
Yve / Yve Fri, 2012-02-10 14:13

Sziasztok kedvenckeim!
Eletemben eloszor Svedorszagban ettem hasonlot, de annak mar 2 eve. Hazajottunk es hazakertuk a receptet is. A hozzavalok stimmelnek, csupan enyhen levesesebb es nem sutoben keszul az altalunk ismert finomsag...
Elso olvasasra en is ott akadtam el, hogy sutjuk-fozzuk...hisz Erdelyben nem olcso mulatsag, de indokod biztat, hogy nyugodtan kezdjek bele. Kiprobalom!
Vidam hetveget!

catalinca
catalinca Sat, 2011-05-07 11:53

Igy olvasás alapján soknak tűnik a főzési-sütési idő, még ha fagyasztott kagylót használtál is. Kagylót pirítani nem szoktak, éppen a finom gyenge állaga a nyerő. Én általában friss feketekagylót főzök a Normandiában tanult módon, de annak elég összesen 3 perc, mert ha tovább főzzük, ehetetlenül kemény lesz.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-05-08 22:52

Kedves Catalinca! Először én is meglepődtem, de amikor egy főzős műsorban dolgoztam, akkor ezt a receptet A belga nagykövet szakácsa készítette el, tőle tanultam mondhatni. Ott megkóstoltam és azt mondtam, hogy imádom...:))) Ez egy ilyen változat. Ha gondolod, próbáld ki, tényleg finom!:) A legjobbakat: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-14 19:24

Köszi a gyors és kedvező választ!Tesco az van nálunk is.Remélem bejön, én imádom a herkentyűket, ,ahogy írtam Görögbe ettem rákot,kagylót,polipot,hmmm.isteni,tengeri uborka,A családnak lesz fura, de ez annyira izgalmas látvány, hogy muszáj elkészítenem.KösziÍ:Éva-Anyóca Remélem, minden okés lesz

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-14 10:24

Ezt úgy szeretném elkészíteni, de tartok is tőle, mert még nem ettünk kagylót,rákot effélét, másrészt hol tudok én ilyet venni???Ez a fő gond.Aztán remélem, hogy nem leszünk allergiásak.Én nem,görögbe ettem ilyeneket, de próba -szerencse, és olyan guszta!!!!!!Éva-Anyóca

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-10-14 10:46

Szia Éva-Anyóca! Ezt egészen egyszerűen lehet kapni a Tescoban, Auchan-ban, és az Intersparban is. Mi valami nagyobb sötétkék zacskósat szoktunk venni, nem jut eszembe a neve. Héja nélküli előfőzött. Nem hinném, hogy allergiásak lesztek rá, pláne, ha egyéb dologra nem vagytok allergiásak. A hisztamin-allergiásoknak okoz gondot, de azok szerintem valószínűleg már másból is rájöttek, hogy azok, és nekik eleve nem ajánlom...:( Ha aggódsz, készíts be magad mellé kalcium pezsgőtablettát!:)) De mondom, nyugi, ne aggódj, finom, és egészen egyszerűen elkészíthető, mint a tengeri herkentyűk jó része! Aztán majd írj, hogy milyen lett! Puszi: Mrs Smith

489
feketekagyló 50 dkg
fokhagyma 6 gerezd
vaj 15 dkg
olívaolaj 0.5 dl
citromlé 1 citromból nyert
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
fehérbor 1.5 dl
petrezselyem 1 csokor