Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Norvég almatorta

Norvég almatorta
Norvég almatorta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ősrégi Nők Lapja magazinból került elő..... azóta bekerült a favoritok közé!!! :)))))

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A tetejére szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel. Az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd cikkezzük fel.
  2.  A felhabosodott vajhoz egyenként, további folyamatos habosítás mellett csurgassuk hozzá a tojásokat.
  3. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és ha a vajhoz hozzáadtuk a tojásokat, forgassuk bele a sütőporos lisztet is a keverékbe. Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen oszlassuk el.
  4. Köralakban, minél sűrűbben, az élükkel lefelé nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.
  5. Előmelegített sütőben süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 546
elküldve: 30
receptkönyvben: 560
elkészítve: 34/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó

Mióta szakács: 2010.10.24.
28 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: skandináv
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas almatorta, almatorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Morgan
Margó / Morgan Sat, 2014-10-18 12:09

Szia! Ha 21 cm átmérőjű a formád, akkor fele ilyen magas lesz (az eredeti recept egy 15 cm tortácskára elég), nyugodtam emeld az alapanyagok mennyiségét! :)
Jó sütögetést kívánok!
Margó

Zsuzsafa
Zsuzsafa Wed, 2013-10-09 13:28

Nem tudok betelni a recepttel, már 4X megsütöttem, mert 8 perc összedobni és vacsi végére pont kisül. Én a 2 tojás helyett 1 tojást és egy löttyintésnyi tejet használok, még jobb lesz a tészta állaga. Készült már cukorral, fruktózzal, vajjal, kókuszzsírral, margarinnal, teljesen mindegy, mindig isteni lesz. Legutóbb karamell öntettel és diófagyival tűnt el pillanatok alatt. Köszi, hogy feltöltötted :)

Morgan
Margó / Morgan Sat, 2013-10-12 16:53

Nagy kedvenc lett a mi kis konyhánkban is........ köszönöm az ötleteket az elkészítéshez, de legfőképpen a diófagyis, karamell öntetes variáció tetszik!!! :)))))
Margó

juleszke
juleszke Sat, 2013-09-07 15:32

Orulok, hogy ratalaltam erre a receptre. Regen egy parszor sutottem ezt a tortat, de aztan elkalodott a receptem. En a masszaba is szoktam egy negyed almat belekockazi, igy meg tobb alma jut bele. Koszi a feltoltest!!

Morgan
Margó / Morgan Sun, 2013-09-08 15:28

Köszönjük az ötletet, most hogy újra "porondra" került ez finom kis tortácska recept, ki fogom próbálni körtével is!!! :)))
De talán még a szilva is szóba jöhet.... :)

565
cukor 125 g
vaj 125 g
finomliszt 125 g
vaníliás cukor 10 g
tojás 2 db
sütőpor 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
alma 2 közepes db
cukor 12 g
fahéj 2 g