Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Norvég almatorta Édes Mézestől

Norvég almatorta Édes Mézestől
Norvég almatorta Édes Mézestől
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, és eteti magát. Vanília fagyival még jobb.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Tetejére

ajánlat

Langyosan vanília fagyival tálalva a legjobb, de melegen és hidegen is finom. Más gyümölccsel is finom, pl barack.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel.
  2. Közben az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd daraboljuk fel.
  3. A habosított vajhoz egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.
  4. Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen kenjük el.

tetejére

  1. Nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral. Kb. 40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: gáztepsi cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Édes Mézes

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás lepény, almás sütemény, gyors almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
cukor 380 g
vaj 380 g
finomliszt 380 g
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
citromhéj 2 citromból nyert
alma 6 közepes db
cukor 30 g
fahéj 6 g