Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nudli paradicsomszósszal

Nudli paradicsomszósszal
Nudli paradicsomszósszal
40 perc / főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt, Ausztriaban Schupfnudeln-nek hívjuk, de a Nagymamámtól akkoriban csak Sufnudli-ként ismertem. Az egész család nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

A nudlihoz

A pirított morzsához

A paradicsomszószhoz

ajánlat

Lehet lekvárral, nutellával is mártogatni, esetleg mákos vagy diós porcukorral megszórni...mikor mi van itthon :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nudlihoz a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. 4 részre osztjuk, lisztes munkalapon egyenként "kígyókat" formálunk.
  3. Derelyevágóval/késsel nudlikat vágunk.
  4. Két kezünk között kicsit meghengergetjük.
  5. Forró vízben kifőzzük, az előzőleg elkészített, pirított morzsára szedjük.
  6. A paradicsomszószhozaz olajon kicsit megpirítjuk a lisztet (zsemleszínű rántást készítünk).
  7. Felöntjük a paradicsomlével, ételízesítővel, cukorral ízesítjük, és összefőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 596
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

"sufnudli" paradicsommártással, sós nudli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-08 22:26

Kedves szteri!
Biztos,köszi szépen, szereti a család az ilyen édes nudlis (esetleg gombócos) csodákat:-)))))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-08 22:06

Kedves szteri!
Első olvasatra nekem is fura volt a szódabikarbóna, de miért is ne, van benne valami, kipróbálom.Köszi.
Még egy picit fura a paradicsomszósz, ezzel még nem hallottam, hisz a morzsára szedett nudlit, eddig lekvárral hallottam (meg amikkel ajánlottad),és ettem.Tulajdonképpen itt az édes paradicsomszósz helyettesíti a lekvárt, és lehet, hogy nem is akárhogyan, minden esetre, nagyon jól néz ki.:-))) Házi paradicsomlevem van, prézlim is, burgonyám is, elmentve, jöhet, kipróbálom.Köszönöm.Éva-Anyóca

szteri
szteri / szteri Tue, 2011-03-08 22:13

Kedves Gregoreva!
Pici korom ota nagy kedvencem ez a sufnudli paradicsomszosszal...Azota mar a gyerekeime is :))
Remelem Nektek is izleni fog!!
Szteri

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-03-08 17:39

kedves Szteri!
megkérdezhetem, hogy a szódabikarbónának mi a szerepe a receptben?
köszi!
üdv,
toma

szteri
szteri / szteri Tue, 2011-03-08 21:25

Kedves Zederta!

En ugy tanultam a Nagymamamtol, a nudli es a szilvas gomboc tesztaja is könnyebb-lazabb lesz a szodabikarbonatol.
Üdv!
szteri

811
finomliszt 30 dkg
burgonya 30 dkg
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
1 csipet
tojás 1 db
napraforgó olaj 5 ek
zsemlemorzsa 25 dkg
paradicsomlé 7 dl
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
ételízesítő 1 teáskanál
cukor 2 ek