Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nugát szelet

Nugát szelet
Nugát szelet
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megízlett egy nugátszelet, és akkor eldöntöttem, hogy szeretnék én is sütni, azon gondolkodtam, vajon mitől lesz nugát íze majd a sütimnek, végül úgy döntöttem, hogy egy mogyorós tésztát készítek csokikrémmel. És bevált, a tészta és a krém íze ahogy keveredik, nagyon finom nugátos ízt kapunk.

A csokikrém receptje egyébként a receptes könyvemben a legfinomabb csokikrém név alatt fut így önmagában. A receptje egty régi kártyáról való, és szerintem ez a legfinomabb csokikrém, amit otthon el lehet készíteni. Remélem nektek is ízleni fog, ha elkészítitek.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik édesszájúak, és szeretik a nugátot.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tésztához különválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket a fele cukorral és 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájákat a cukor másik felével és ugyancsak 4 evőkanál hideg vízzel fehéredésig habosra verjük.
  3. A szódabikarbónát belekeverjük a lisztbe.
  4. A sárgájás habhoz felváltva adagoljuk a lisztet, darált mogyorót és a tojáshabot óvatosan, hogy azt össze ne törjük.
  5. A tésztát kis lángon sütjük, vigyázzunk, hogy ki ne szárítsuk. (A tészta lényegében vizes piskóta, csak a fele lisztet darált mogyoróval helyettesítjük.)

Krém:

  1. A porcukrot, vaníliás cukrot, keményítőport, a három tojás sárgáját és a tejet csomómentessen összekeverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Lehűtjük a kérmet vízfürdőben, és néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  2. A csokoládét is felolvasztjuk gőz felött, és lehűtjük, hogy ne legyen meleg, különben felolvasztja a vajat, amikor hozzákeverjük.
  3. A puha vajhoz robotgéppel hozzákeverjük a gőz felett megfőzött krémünket, majd a felolvasztott csokoládét is. Robotgéppel pár percig habosítjuk a krémet, és kész is.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, amiből hagyunki egy kicsit a tetejére is.
  2. A tetejét megszórhatjuk darált vagy durvára vágott mogyoróval, de hagyhatjuk natúron is. A sütit hűtőben tároljuk. Akár tortaformán is elkészíthetjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 469
elküldve: 5
receptkönyvben: 141
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokikrémes szelet, csokis süti, mogyorós tésztájú krémes kocka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

--sziszke--
Sziszi / --sziszke-- Sat, 2012-11-17 00:43

Ez a teljes recept, amit itt leírok!
Sokféle sütihez, tortához felasználható eredetileg egy csoki torta krémje. Csak ott csokis tésztával szerepel együtt. :)

Judit6
Kif Lee / Judit6 Mon, 2012-11-12 12:48

Húha, ne csináld...nagyon finomnak néz ki..imádom a nugátot...mileszafogyókúrámmal segítség :(

:)

1014
tojás 4 db
cukor 25 dkg
finomliszt 10 dkg
törökmogyoró 10 dkg
víz 8 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
porcukor 12.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 3 db
étkezési keményítő 5 dkg
tej 2.5 dl
csokoládé 25 dkg
vaj 20 dkg