Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nuss stangli

Nuss stangli
Nuss stangli
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nuss-stangli egy tradicionális régi sváb sütemény. Sokszor sütik még a környékünkön az idősebb asszonyok. Nem egy diétás, de ez a süti így finom, ahogy van ! Megéri a "bűnözést" . :-) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeállítjuk a tésztát. A diót, a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, az 1 egész tojással és 1 tojássárgájával összegyúrjuk. Zsemlemorzsázott deszkán, ujjnyi vastagra, téglalap alakúra kisodorjuk.
  2. 1 tojásfehérjét, a 10 dkg porcukorral, kevés citromlével addig keverjük, míg besűrűsödik. Rákenjük a tojásfehérjét a tésztára, és vizes késsel csíkokra/ zongorabillentyűkre / vágjuk. Állni hagyjuk úgy 2 - 3 órát, míg kicsit szárad.
  3. Sütőt bemelegítjük, és zsírpapírozott tepsiben, kb. 120 C-on sütjük,10 - 15 percig. Ne égessük meg, ha túl erősen süt a sütő, nyissuk ki kicsit a sütőajtót, és úgy süssük.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 757
elküldve: 10
receptkönyvben: 176
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kandi02

Mióta szakács: 2015.12.18.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós stangli, diós aprósütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kandi02
Kandi02 / kandi02 Thu, 2016-04-21 17:05

Szia Gabi! Nem kell gőz felett, csak simán turmixgéppel vagy kézzel kemény habbá :) Üdv:Andrea

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Thu, 2016-04-21 16:08

Szia Andrea! Szeretném kérdezni, hogy a tojásfehérjét gőz felett kell keverni, vagy csak simán felverni? A választ előre is köszönöm.Üdv. Gubigabi

706
dió 20 dkg
porcukor 20 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
citromlé 1 kk