Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutella habos csokitorta

Nutella habos csokitorta
Nutella habos csokitorta
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy olajos piskóta, nem pedig a hagyományos. Abszolút siker minden korosztálynak. Könnyen elkészíthető, és finom. Születésnapok alkalmából többször is elkészítettem már, és mindig elfogyott az egész.:)

hozzávalók / 12 adag

Olajos piskóta

Krém

  • 4 ek nutella (ízlés szerint több-kevesebb is lehet)
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl habtejszín (cukrozott legyen lehetőleg, nekem a hulala vált be a legjobban)
Szólj hozzá!

elkészítés

Olajos piskóta

  1. 180 fokra felmelegítjük a sütőt, és nekilátunk elkészíteni a tésztát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéhez hozzákeverünk 80 g cukrot, és kemény habbá keverjük.
  3. A maradék cukrot a sárgájához keverjük, és azt habosra keverjük egy másik tálban. Az ízek miatt csippentünk bele egy apró sót, az olajat és a tejet is belekeverjük mixerrel.
  4. A lisztet kimérjük, és ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 4 evőkanál liszttel kevesebbet mérjünk, és úgy adjuk hozzá a négy evőkanál kakaóport, mivel így ugyanolyan mennyiségben van a száraz alapanyag. A lisztbe még belekeverjük a sütőport, és hozzászitáljuk a sárgájához.
  5. Addig keverjük mixerrel, amíg homogén tésztát nem kapunk. Ha ez megvan, akkor egy fakanállal finoman, kis adagonként hozzákeverjük a fehérjehabot.
  6. Ha ezzel is megvagyunk, betöltjük a tortaformába, ami 18-20 cm átmérőjű legyen. Nem kell aggódni, hogy ki fog folyni a tészta, mivel ezt sütőpapírral meg lehet oldani egyszerűen. Tépjünk egy nagyobb darabot a sütőpapírból, és hajtsuk keresztbe úgy, hogy ha kibéleljük a torta szélét, akkor az túllógjon forma falán, és összeérjen a két vége. Egy pici margarinnal rögzíthetjük a papírt, hogy ne csússzon szét, vagy akár tűzőgéppel is, aki biztosra akar menni. Az alját is béleljük ki a tortaformának, majd mehet bele a massza.
  7. 1 órára sütőbe tesszük. Az elején egy 15 perc múlva nem árt ránézni, hogy ne égjen a teteje. Lehet nyitogatni az ajtót, mivel a sütőpor is segíti a piskótát, nem kell megijedni. Tűpróbáig sütjük! Mivel nagyon vastag a tészta, ezért alaposan meg kell róla bizonyosodni, hogy jól át sült-e. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Ha kihűlt a piskóta, nekikezdhetünk a krémnek.
  2. A mascarponét legalább egy órával a használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen nagyjából. Ha ez megvan, akkor tegyük egy tálba, és egy kicsit habosítsuk ki. Majd keverjük hozzá a nutellát.
  3. Egy másik tálba verjük kemény habbá a cukrozott habtejszínt. Ha elég kemény a hab, akkor kis adagonként keverjük hozzá a nutellás mascarponéhoz. Ezzel a krém kész is van, már csak be kell tölteni a tortát.
  4. Tetszés szerint 2 vagy 3 laposra vágjuk a tortát. Ha betöltöttük, akkor a torta szélét is kenjük meg a krémmel, és a szélére tegyük fel kettesével a kit kat szeleteket körbe. (Kb 9 csomag kell!) A tetején lévő lapot akár a krémmel, akár magával a nutellával is megkenhetjük. Ennek a tetejére egy nagy zacskó m&m's-et is lehet szólni, hogy igazi legyen az élmény. Egy kis díszítés gyanánt akár egy színes szalaggal körbe is köthetjük a tortát.
  5. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedhessen a krém. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 374
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csenii

Mióta szakács: 2015.08.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Nutella habos csoki csoda, m&m's -es torta kit kat-tal, nutellás csokis torta, mascarpone-m&m's csokitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
finomliszt 350 g
cukor 200 g
tojás 4 db
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 csapott ek
1 csipet
nutella 4 ek
mascarpone 250 g
habtejszín 3 dl