Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutella mousse-os brownie torta- a 9. főbűn

Nutella mousse-os brownie torta- a 9. főbűn
Nutella mousse-os brownie torta- a 9. főbűn
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (94)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


A recept egyszerű, elkészítése egy fél órás brownie sütés, közben a krém összekotyvasztása és néhány óra hűtő.
Amennyire egyszerű, annyira nagyon finom. Sokan tudjátok, hogy egyáltalán nem szeretem a habos-krémes sütiket. Ezt sem fogom állandóan sütni, de hogy egy-egy alkalommal kivételt teszek majd, az biztos...


hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mousse-hoz

ajánlat

A képen én kétszeres mennyiséget készítettem a mousse-ból, de aki szeretné egy picit vastagabbra a krémet, az csinálja háromszoros mennyiségből. Így lesz a krém 2x olyan vastag, mint a tészta.
Nagyon fontos: Ha simán tejszínhabbal készítjük, jó minőségű habtejszínt vegyünk, magas zsírtartalommal és akkor biztosan meg fog állni a hab mindenféle habfixáló nélkül. Ha ebben nem vagyunk biztosak, inkább használjunk valamit, ha nagyon elkerülhetetlen. Mint ahogy lászik, nekem gyönyörűen megállt a krém, de ez, a néha otthon kapható tejszín nevű valamik mellett nem garancia.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformában fél adag brownie tésztat sütünk - az ott leírt chilit kihagyva. Ha megsült és kihűlt, levesszük a keretet, és egyenesre vágjuk a tortalap tetejét. (A levágott darabkákat eperlekvárral és tejszínhabbal egy jó film közben elcsipegethetjük.)
  2. Közben elkészítjük a Nutella mousse illetve annak az adagnak a kétszeresét és kb egy órára hűtőbe tesszük. (Én most a tojásmentes verziót készítettem, csak tejszínhabbal, mert hosszú utazás várt a tortára. Ennek arányai: 15 dkg Nutella 4 dl habtejszínnel.)
  3. Miután már kicsit megszilárdult, visszakapcsoljuk a tortaforma keretét és rásimítjuk a tésztára.
  4. Ezzel tesszük hűtőbe legalább 3-4 órára.
  5. Ha megdermedt, a kés tompa felével körbe szántunk a keret mentén, hogy a hab elváljon a formától. Csak ezután vegyük le róla, különben széthúzza a habot.
  6. A tetejét kevés felolvasztott Nutella és étolaj keverékével megcsurgatva díszítjük.
  7. Tejszínhabbal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 128 470
elküldve: 27
receptkönyvben: 1 692
elkészítve: 71/106
Facebookon megjelent: 3

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

brownie nutellahabbal, nutellahanos brownietorta

Hozzászólások (94)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ginus80
ginus80 Sun, 2014-09-28 17:12

Sajnos nekem se lett jó a Mousse, bevallom picit be is égtem vele, ugyanis szülinapra készült:)) úgy tudtam megmenteni, hogy a fagyasztóba tettem, így lehetett azért szeletelni! Szóval nem kritikaként írom, de élesbevetés előtt javaslok mindenkinek 1 főpróbát a recepttel!!

Csudesz
Csudesz Fri, 2014-05-16 22:48

Ennyire régi már ez a recept, hogy nem működnek benne a hivatkozások? Se a tészta receptje, se a mousse receptje nem jelenik meg, amikor rákattintok a hivatkozásra. Hogy kell elkészíteni? SOS pls help!

Lilcsó
Lilcsó Wed, 2013-06-05 22:28

szia Eszter! holnap készülök megsütni a tortát a barátom születésnapjára, de kicsit elrettent a rengeteg elfolyó krémről szóló bejegyzés, úgyhogy én nem bízám a véletlenre.! mennyi habfixálót kéne a kétszeres adag krémhez tenni hogy tuti álljon mint a cövek? :) köszönöm előre is.

sztike
sztike Wed, 2012-11-07 17:27

Most turkálom a receptkönyvem, mert szombatra jönnek a barátaink Márton napozni, mint minden éven. És hát mi legyen a desszert? Mi legyen a desszert? Mégis mi??? Nos, már olyan régen a receptkönyvben volt elmentve nekem ez a finomság, de még eddig sosem készítettem el. Hát majd most! :) Már csak azért is, mert vmi belga tejszínt szereztünk be nemrég a metroban, 1 litert, relatíve drágán. Abból sikerülnie kell! Bár nem szokott problémám lenni a habokkal szerencsére.
Remélem még időben le tudom fotózni szombaton majd és akkor én is belinkelek egy fotót róla. :) Máris izgulok! :)

sztike
sztike Sun, 2012-11-11 12:59

Elkészült és naaaagy sikert aratott! Fehér csokit reszeltem díszítésnek a tetejére és az arányokat kicsit eltoltam a mousse javára (másfél üveg 400 grammos Nutella, 7 deci 35%-os belga tejszín..)
Íme: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/525611_5333476500...

A mousse annyira kemény lett, hogy várat lehetett volna belőle építeni :D Szóval csodás recept, csodás végeredmény, nagyon köszönöm!

Anissa
Anissa Thu, 2012-09-13 15:24

Kb 3 hete voltam itthon utoljára, akkor csináltam meg ezt a tortát. Apukám oda-vissza volt érte (na jó, nem csak ő), melynek az lett az eredménye, hogy pár napja, készülve az újbóli hazajöttömre, közölte a telefonban, hogy vett egy újabb nutellát, hogy meg tudjam csinálni újra a tortát. :) Úgyhogy most csinálom éppen másodjára, de gondolom, nem utoljára, hiszen ez tényleg egy nagyon jó recept, és fantasztikusan finom. Köszönjük. :)
Annyit megjegyeznék, hogy én a mousse kétszeresét készítettem el, és ez is brutális adag lett, szerintem bőven elég.

lorka
Lorka / lorka Fri, 2012-06-22 18:02

Szia Eszter! Tejszín a hűtőben, üveg Nutella (na jó, egy kanál híjján egy üveg:)) a polcon... Azt szeretném megérdeklődni, hogy szerinted a tojásos vagy a tojásmentes verziót érdemes inkább elkészíteni? A torta fél órát fog holnap utazni, viszont nagy melegben... Nem hibázhatok, párom édesanyjának a születésnapjára készül:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2012-06-22 22:17

Talán még időben válaszolok...
Mindenképpen a tojás nélküli verziót javasolnám.
Előtte a tejszínt jól hűtsd be. Ha hidegen vered fel, elvileg jónak kell lennie. Szorítok! :-)

lorka
Lorka / lorka Wed, 2012-06-27 18:56

Ez csodás lett, a krém is (zselatin fix azért került bele a biztonság kedvéért), a tészta is. Köszönet érte!

lorka
Lorka / lorka Fri, 2012-06-22 22:54

Még időben, most állok neki:) Köszönöm a választ, jelentkezem az eredménnyel:)

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Fri, 2012-06-01 05:21

eszteeeeeeersegíííííííííííts :)
biztos csak én vagyok nagyon lassú felfogású, DE. tojásmentes mousse verziós verziót készíteném, és sehogy sem jön ki a matek. hozzávalókban "3 adag nutella mousse", leírásban pedig "elkészítjük... az adag kétszeresét". nem jön ki a matek :( a zárójeles arányadag - 15 dkg nutella 4 dl tejszín - sem világos, hogy ez már a kétszeres (háromszoros?) vagy egyszeres adagra utal. a tojásmentességtől függetlenül a porcukor és a vaj ugyanúgy bekerülnek a mousse-ba? jól akarom csinálni, de így nem mereeeeeeem :(

szerk: oké, én vagyok a lassú, mert olvason az ajánlatot (és az előttem lévő kérdést), és látom a 3x és 2x adag értelmezést ill. a vaj kérdést, már csak a zárójeles mennyiség a kérdés :)
26-os formába is megfér a fél adag alaptészta, vagy növeljem a mennyiséget?

szerk.2: má' mindegy :) este elkészítettem, reggelre gyönyörű, délutánra kiderül, hogy finom-e :) eléggé megszilárdult a mousse, most csak ezen aggódok :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2012-06-01 19:08

:-DDDDDD
Akkor most majd arról is számolj be, hogy sikerült. :-))))

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Sat, 2012-06-02 10:47

hát, azt hiszem erre mondják, hogy felesleges minden szó :DDD
26 cm-ben készült, ezért fél liter 30%os parmalat habtejszínnel és 20 dkg nutellával készült a mousse, kb. 6 dkg vajjal. magamban nem bízva zselatin fixet tettem bele, nekem a habfixálók valahogy nem ízlenek :/ (aki pl. érzi két fajta mentes víz között a különbséget, az megérti mire is gondolok :P persze, lehet, hogy csak beképzelem dolgot). éjszakás hűtés után díszítettem, és mivel szépen megszilárdult, de épp ezért a forgácsok legurultak, maradék nutellával lehelet vékonyan megihlettem a tapadási képességüket :)
a fél adag alap tészta mennyiség szépen terült a 26-os formában is, a kicsit emelt adag mousse-szal egyenlő méretű lett a két réteg.
és akkor... tádááá:
http://kepfeltoltes.hu/120602/IMG_20120601_181440_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és igen.. csupa-csupa lyuk, ahogy elő van írva :)
http://kepfeltoltes.hu/120602/IMG_20120601_182217_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-06-02 13:05

Gyönyörű lett! :-))))
Úúúúúgy örülök! :-) Köszi, hogy megmutattad.
Sok puszi az ünnepeltnek.
Eszter

Adite
Adite / Adite Wed, 2012-05-30 00:01

Remek recept, és jól rá is készülök, mert egy hónap múlva tervezem elkészíteni a fogyókúra után, a nyári szabadság elején :) Nem félek a tejszín-kérdéstől, eddig is sokszor használtam és mindig felverődött, pedig több márkával próbálkoztam már. Egy a lényeg: legyen rendesen lehűtve, egy éjszaka a legjobb, mielőtt verni kezdjük. Max, ha nem növényi, akkor bele egy zacsi habfixáló, és heló. Annyit kérdeznék csak, hogy ha én is a tojásmentes verziót szeretném elkészíteni a 4 dl tejszínnel, akkor is ugyanaz az a vajas-pár kanál tejszínes főzött nutella kell JÓL kihűtve bele, igaz? A nutellát vaj nélkül nem lehet olvasztani, mert leég, mi? Nade. Alig várom, azt a gyönyörű június végét :) Gratulálok a recepthez.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2012-05-30 07:27

Pontosan. A vaj azért kell, hogy a Nutellát gond nélkül fel lehessen olvasztani, de azért nagyon nem szabad lehűteni, mert akkor visszakeményedik a vaj miatt. Csak kézmelegre. :-)
Sok sikert!

Ritus75
Ritus75 Fri, 2012-05-04 20:49

Ez isteni finom volt. Ugyan mi mohók voltunk és 4 óra hűtés után megkóstoltuk, ekkor még szétfolyt a nutella krém rajta. Viszont reggelre tökéletesen megszilárdult. Máskor hagyom egy egész éjszakát állni.

Komárné Szilvi
Komárné Szilvi Wed, 2012-04-04 06:42

Kedves Eszter!
Köszönöm a gyors választ. Mindenképpen megcsinálom, csak nem szerettem volna elrontani.
Üdv
Szilvi

Komárné Szilvi
Komárné Szilvi Mon, 2012-04-02 16:02

Kedves Eszter!
Szeretném megsütni a tortát a lányom szülinapjára, de nem tudom hogy kezdjek bele. Te melyik brownie receptet használtad? És a tojásmentes habot azt úgy képzelem, hogy a nutellát a tejszínnel együtt gépi habverővel felverem? Szerinted? Vagy máris elrontottam.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2012-04-02 22:02

Kedves Szilvi!

Ha a hozzávalóknál lévő "brownie tészta" vagy "nutella mousse" kék feliratra kattintasz, akkor arra a receptre fog téged vinni, amit itt majd használnod kell. Ezzel többször is találkozhatsz majd az oldalon, ezek linkek, amik más receptekhez vagy oldalakra mutatnak vagy visznek el.
Nyugodtan írj, ha valami nem világos, szivesen segítek.
Sok sikert!
Eszter

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-11-25 09:13

Na végre valakinek sikerült a hab! Nagyon szép lett! :-)
Milyen tejszínt használtál hozzá?

enimöl
enimöl / enimöl Sun, 2011-11-20 19:45

Hát ez valami gyöngyörű!
Alig várom, hogy megsüthessem :D Olvasgattam a hozzászólásokat, és szerintem is a tejszínek lehetnek a ludasak a krémeknél. Egyszer nekem is sikerült belenyúlnom a vásárlásnál, konkrétan a Hopplá tejszínt sikerült megvásárolnom (mert akciós...) és hát katasztrófa! Tejszínhab helyett valami túró állagú valamit kaptam, és megnéztem...nem járt le a szav. ideje. Azóta ragaszkodom a Hulalához vagy a Meggléhez. Velük sosem jártam pórul. Ha végre elkészült, akkor mindenképpen beszámolok a végeredményről. Szerelmes lettem :D Itt ülök a munkahelyemen és csorgatom a nyálam :D
Szép napot! :)

kzita
kzita Fri, 2011-11-18 17:33

Sajnos nekem sem sikerült a nutellás része ! :( Ma este ezzel akartam volna kedveskedni a főzöcskézős esténken, benne van egy egész hatalmas nutella majdnem , és nem sikerült :( Szörnyen sajnálom , pedig már alig vártam h megcsináljam, hogy feltálaljam, és hogy mindenkit elkápráztassak ! :) pedig mélyhűtőt, mindent bevetettem ! :(
Na mind1, hátha legközelebb ! Cs most nincs ötletem mit tudnék másfél óra alatt desszertnek összehozni, a semmiből ! :D :D

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-11-18 21:18

Tuti, hogy a tejszín volt megint a ludas mint ahogyan sokaknak előtted!
Úgy sajnálom. Mindig jó morcos leszek, hogy alig lehet Mo.-on normális tejszínt kapni. Legközelebb a habfixáló segíthet. :-(
Remélem a desszert kérdés azért megioldódott. :-(

szteri
szteri / szteri Wed, 2011-10-26 10:51

Kedves Eszter!
Ma elkeszitettem ezt a csodat....es sikerült a Nutella hab is :)) Tegnap este felföztem 5 dl 35%-os tejszint es 200 g Nutellat, egesz ejszakara hütöbe raktam. A torta alja http://www.nosalty.hu/recept/brownie-1-amerikabol alapjan keszült, mivel csak 2 tojasom volt itthon. A nutellas tejszint ma 2 habfixaloval felvertem, es gyönyörü lett + isteni finom!!! Nagyon szepen köszönöm a receptet!!! Szteri

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-10-26 20:43

Szia Szteri!
Nagyon örülök, hogy ízlett, és mindenképpen köszönöm, hogy azt is leírtad, hogy készítetted el. Tekintettel a sok sikertelen próbálkozásra előtted, remélem, ez másoknak is segítségül szolgál majd!
Eszter

dincsike90
Dincsike / dincsike90 Thu, 2011-06-16 23:57

Lehetséges,hogy a tejszín a bűnös,bár nem hazai gyártmányt használtam,hanem egy olasz terméket!Én is sajnálom,hogy nem sikerült,mert a képeden olyan étvágygerjesztő,hogy már alig vártam,hogy elkészítsem,megkóstoljam és hát nem az lett az eredmény amit vártam.Na de sebaj,én nem vagyok az a fajta,akit ez eltántorítana!:) Biztos,hogy próbálkozni fogok még,esetleg másfajta tejszínnel,hátha legközelebb jobban sikerül!Egyébként annyira,azért nem estünk kétségbe,a párom már legalább a krém felét bakanalazta,mert annak ellenére,hogy az állaga nem az igazi,az íze nagyon jó!Ez is egy ok,hogy a közeljövőben ismét megpróbálkozzak a recepttel!:)Ha esetleg rájövök,hogy hol a hiba meg fogom írni és arról is beszámolok majd,hogy második nekifutásra mi lesz az eredmény!
Te meg azért ne keseredj el!Hiszen rajtad kívül vannak még szép számmal,akik sikeresen elkészítették a sütit,így biztos,hogy nem a receptben van a hiba!:)
Üdvözlettel
Dincsike

dincsike90
Dincsike / dincsike90 Thu, 2011-06-16 22:44

Kedves Eszter!
Megcsináltam a sütit és nagyon nem lett jó!:(((
Nem tudom mit ronthattam el,de a mousse borzasztó folyós lett!A tészta nagyon jó lett,de a nuttellás rész katasztrófálisan sikerült.Az íze nagyon jó,képes lennék az egészet bekanalazni,de a brownie-ra egyszerüen képtelenség rákenni,mert annyira folyik.Nem is próbálkoztam vele,most beraktam a hűtőbe,várok vele holnap reggelig,hátha lesz valami változás,de nem sok reményt fűzök hozzá,mivel kinézetre még csak meg sem közelíti a tiédet,a buborékoknak nyoma sincs és az állaga is teljesen más.Kicsit csalódott vagyok,mert már több mint 1 hete készülök elkészíteni a sütit,de nem adom fel,biztos,hogy meg fogom próbálni máskor is elkészíteni a sütit!Most kicsit bajban vagyok,mert holnap lesz a párom szülinapja és nem tudom mit találjak ki,holnapra a vendégeknek,szerintem gyorsan összedobok valami olyan tortát,amit már sokszor csináltam és biztos,hogy nem rontom el!
Van valami ötleted,hogy mit ronthattam el,mert nekem fogalmam sincs :(
Üdv
Dincsike

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-06-16 23:21

Hallod Dincsi, most már én is kezdek kétségbeesni...Hogy lehet, hogy mindenkinek folyik a krém? Egyszerűen nem értem, ráadásul nem Te voltál az első, akinek nem sikerült. Annyira sajnálom!
Komolyan csak a tejszínre tudok gondolni. A Magyarországon kapahtó tejszínek zömét nem is lenne szabad tejszínnek nevezni. El nem tudom képzleni, hogy egy normális, felverhető tejszínből ne sikerülne. Ez borzasztó. Semmi ötletem nincs. Komolyan mondom, ha legközelebb otthon járok, letesztelem az összes tejszínt. Ez már kész vicc...
És pont a párod szüliapja előtt...Remélem, sikerül azért valamit összedobnod, ami legalább jól sikerül majd... :-(
Nagyon-nagyon sajnálom!

dincsike90
Dincsike / dincsike90 Tue, 2011-06-07 23:05

Köszönöm a gyors választ!:)
Jövő szombaton lesz a barátom szülinapja,tehát addig még ki kell birnunk valahogy,de már alig várom,hogy megóstolhassam ezt a Nutellás csodát!Minden képpen be fogok számolni az eredményről!Minden jót!
Üdvözlettel:
Dincsike

664
cukrozatlan kakaópor 60 g
vaj 75 g
cukor 150 g
finomliszt 60 g
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
vaníliaaroma 10 ml
nutella 8 ek
tojás 4 db
porcukor 2 csapott ek
vaj 6 dkg
habtejszín 4 dl