Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutella-torta

Nutella-torta
Nutella-torta
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ezt a tortát készítettem el életemben legtöbbször, és mindig nagy sikert aratott.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A nutella mennyiségét ízlés szerint adagolhatjuk, a megadott mennyiség egy olyan "arany középút" -féleség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A nagyon kemény habbá vert fehérjét óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd  a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadagoljuk.
  3. Tortaformába öntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!). Amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.
  4. A krémhez a pudingot a leírás szerint elkészítjük, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd hozzákeverjük robotgéppel a margarint és a mogyorókrémet.
  5. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, valamint az oldalát és tetejét is bevonjuk.
  6. A maradék nutellát sarkán kivágott zacskóba töltjük, és kedvünk szerint díszítjük vele a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 110
elküldve: 5
receptkönyvben: 199
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mogyorókrémes torta, nutellás torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Agnezo
Agnezo Mon, 2015-09-14 14:53

Kedves Angi!
Szülinapra sütöttem meg a tortát és-annak ellenére, hogy a családom tagjai egyáltalán nem tortásak- mind elfogyott! :) Sok dicséretet zsebeltem be vele, de a legfőbb dicséret az volt, hogy elfogyott az egész! Ilyen még nálunk nem történt... :) Sz
óval köszönet a receptért!

Amerelly
Amerellina / Amerelly Sat, 2012-06-09 21:22

Kedves Angi!

Most készítettem el a tortád. Eddig elég jól néz ki. Örültem, hogy nincsenek benne nagyon kötött dolgok, így máris feltúrbóztam egy kis meggyel, amit a nutellás krémbe a tortalapok közé és a tetejére tettem, csak a krémbe kb. 2x annyit, mint a tetejére, persze félbevágva. Valamint a tetejét behintettem szeletelt mandulával és úgy raktam körbe még meggyel.
Én is láttam más recepteket csokipudinggal, de nekem csak vanília volt itthon és ez a recept leírásában is jobban tetszett, így inkább ezt választottam. Be kell vallanom, hogy szerintem az eddigi egyik legjobb piskótakészítés leírás módjával találkozhattam. Mindössze annyit módosítottam rajta, hogy feleztem a cukoradagot, mert nem szeretem a túl édes dolgokat. Fantasztikus lett a piskóta. Tök jó, hogy ilyen részletesen leírtad. Bár mostanában egyre többet sütök-főzök, mégis akadnak még bizonytalanságaim és egy ilyen tortánál egy jó piskóta elengedhetetlen.
Egyedül a kettévágásánál voltak bizonytalanságaim, de végülis megoldódott a problémám és életem első piskóta kettévágása sikeresen végződött.

Köszönöm a receptet! Remélem holnap ízleni fog a szülinaposoknak!

Köszönettel
Amerelly

bellerreni
bellerreni Thu, 2011-10-13 16:08

Kedves Andi! Szeretnék holnap nutellás tortát készíteni, de mindenhol csokipudinggal látom a krémet és a tiéd vaníliapudinggal van. Nem próbáltad még véletlenül csokissal, hogy mennyi különbség van közte? Nem lesz nagyon édes a vanília pudingtól? Valahogy a te recepted jobban tetszik mint a csokis :) Csak tutira sikerülnie kellene, mert ajándékba lesz a torta. :) Köszi. Reni

Jakus Katalin
Jakus Katalin Wed, 2010-06-30 17:14

Kedves Angi!
Mekkora átmérőjű tortaformába készítetted a süteményt?
Válaszodat előre is köszönöm.

463
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
nutella 4 ek
margarin 20 dkg
nutella 1 ek