Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutella torta vaníliás tejkrémmel

Nutella torta vaníliás tejkrémmel
Nutella torta vaníliás tejkrémmel
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (69)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

AzEszter blogján indult egy Nutella-játék; én ezzel a tortával neveztem be. Az alaptészta megegyezik a Sport muffinoméval, csak ebben nincs Sport szelet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A nutellás krémhez

A vaníliás tejkrémhez

A díszítéshez

ajánlat

Igen, igen, csak ajánlani tudom. :-)))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával jól elkeverjük, a mazsolát és az apróra vágott diót is beleforgatjuk, majd ezt a lisztes keveréket egy konyhai mérleg segítségével megfelezzük.
  2. 1 db tojást 7 dkg cukorral kicsit kikeverünk, fél deci olajat és 1 pohár joghurtot öntünk hozzá, összekeverjük, majd beleöntjük a már megfelezett lisztes keverék egyik adagját. Jól összedolgozzuk.
  3. A kis kapcsos tortaformát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
  4. A másik adag tésztával ugyanígy járunk el.
  5. Ha a tortácskák kihűltek, megfelezzük őket (a 2. adag tészta akár egyben is maradhat, mint nálam; így 3 tortalap lesz).
  6. A Nutellás krémhez a 3 dl tejet a keményítővel és a cukorral kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd belekeverjük a Nutellát. Hűlés közben többször is megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  7. A másik krémhez szintén besűrítjük a cukros tejet, de előzőleg beletesszük a vaníliarúd kikapart magját és a vaníliaaromát. Hűlni hagyjuk.
  8. Ha a krémek kihűltek, (3 tortalap esetén) az egyik tortalapot először a Nutellás krémmel kenjük meg (a torta oldalának és tetejének kenéséhez kb. 3 kanálnyit félreteszünk), majd rátesszük a tészta másik felét, ezután a vaníliás krém következik, amit a 3. tortalappal beborítunk.
  9. A kimaradt Nutellás krémmel vékonyan bekenjük a tortát, majd pirított mandulával megszórjuk a tetejét. 1 órán át hűvös helyen dermedni hagyjuk.
    (A tortaforma magassági méretében nem vagyok biztos.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16,7x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 71 025
elküldve: 16
receptkönyvben: 876
elkészítve: 19/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Makkermanó

Mióta szakács: 2010.08.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Nutellás-vaníliakrémes torta, nutellás torta

Hozzászólások (69)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Prituci
Prituci Mon, 2016-07-04 11:34

Lehet, hogy nagyon buta a kérdésem, de nem gond, ha a tortát előző nap este készítem el, és éjjelre a hűtőbe teszem? Jobb lenne frissen?

viola01
Hagymafaló / viola01 Wed, 2015-05-20 17:22

Az 1 dl olajat mennyi vajjal helyettesíthetném? Nem vagyok nagy sütisütő, így nem értek hozzá. :S

princess_d
princess_d Mon, 2013-08-26 17:56

És még egy kérdés. A vanília rúd kikapart magját és a keményítőt együttesen helyettesíti a vanília pudingpor? Hol lehet ilyen vanília rudat kapni (amiben még benne van a magja)?

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2013-08-26 20:03

Igen, a vanília puding helyettesíti a keményítőt, csak épp nem valami egészséges. Vanília rudat minden élelmiszerboltban lehet kapni. A Kotányi pl. zacskóban van, a Bourbon vanília pedig műanyag, kémcsőhöz hasonló tokban. De a Bourbon vaníliás cukor is jó, annak elég intenzív az íze. Remélem, találsz. Üdv: Makkermanó

princess_d
princess_d Wed, 2013-08-21 22:49

Ha nem szeretjük a diót akkor a tésztába mivel helyettesíthető még (pl.: mandula) vagy elhagyható?
Előre is köszönöm!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2013-05-23 08:28

Szia Vikike001! Hú de izgi, drukkolok nagyon! :) Mindenképp írd meg, hogy sikerült! Jó sütést, szép napot: Makkermanó

vikike001
vikike001 Thu, 2013-05-23 10:16

mindenképp megírom,én is izgulok.....:)))))))annyira nem vagyok kezdő,de a torta sütést kicsit nehezebbnek tartom mint egy sütit megsütni,talán a krémek miatt :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2013-05-23 13:15

Oké, várom! :) Szerintem attól függ, ilyen sütiről van szó. Ha pl. krémmel töltöttről, akkor az tök olyan, mint a torta. :D

vikike001
vikike001 Fri, 2013-05-24 23:48

Ma felvágtuk a tortát,isteni finom lett!!mindenki dicsérte!!!!az már biztos hogy sűrűn el fogom készíteni!!!!köszi ezt a szuper receptet!!!:))

genyanett
genyanett Mon, 2013-05-20 10:42

Szia. Tehát ha én egy nagyobb tortaformába csinálom, akkor nem kell 2x sütnöm?

nyuszifej
nyuszifej Sun, 2013-05-12 20:29

Kedves Makkermanó!

Ez valami isteni, ilyet még nem láttam a kedves kis családom összes tagja evés közbe csak bólogatott,ezzel jelezve hogy milyen jó, megszólalni nem bírtak úgy ették!:)
Köszönöm ezt a szuper receptet!
Ildikó

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2013-05-13 07:32

Kedves Ildikó! Örömmel olvastam a kedves szavaidat, nagyon jó hír, hogy ennyire ízlett a torta. Mindig fülig ér a szám, ha valakinek ennyire tetszik a receptem. :) Remélem, találsz még nálam másik olyan édességet is, ami elnyeri a tetszésedet. Nézz be a blogunkra is, hátha itt is találsz kedvedre valót: http://www.suniskanal.blogspot.hu/
Szép napot: Makkermanó

nagymester
nagymester Sat, 2013-04-27 19:46

Múlthéten megcsináltam nagyon nagy sikere volt.
Köszönöm a receptet.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2013-04-28 10:05

Szia Nagymester! Igazán örülök a jó hírnek, köszönöm, h. megosztottad velem! Szép vasárnapot: Makkermanó

nori88
Nóri* / nori88 Sun, 2013-01-13 12:07

Megcsináltam, most tettem a hűtőbe. 26 cm-s tortaformában csináltam, dupla adag tésztával, dupla adag krémmel. A tésztából így 3 lapom lett. Na, a krém...sokat sütök, de ezzel megszenvedtem.. a tejet felforraltam, majd beletettem a keményítőt.. ezután jöttem rá, hogy ez tulajdonképpen puding (hiszen a puding is csak ízesített keményítő)...akkora csomók lettek benne, hogy csak na...tehát önthettem ki, és újra.. szerintem érdemes lenne a leírásba úgy írni, hogy kis hideg tejjel kikeverni a keményítőt, majd a maradék tejet felforralni, és úgy beleönteni a keményítős tejet. A vaníliás krém meg igazából vaníliapuding, nem?
Csak segítségképpen kérdezem ezeket, hogy ha vki ezután megsüti, ne essen ezekbe a hibákba, mint én.
2 óra múlva adom át, kíváncsi vagyok, felszeletelve milyen, bár a krémek alapján finom lesz :)

Timdorka
Timdorka Fri, 2016-01-15 18:21

Én is dupláztam a tésztát és a krémeket is: a süti gyönyörű magas, könnyedén 4 lapra vágható volt. Hanem a krémek...katasztrofális, különösen a tejkrém, ami egy csomós, folyós, használhatatlan, kenhetetlen valami lett - ráadásul duplázva a mennyiséget, bosszantóan drága is ahhoz, hogy kidobjam. :( Sajnos a nutella krém állaga sem üti meg a kenhető szintet (viszont az íze isteni), jóval kevesebb tejet kellett volna hozzáadni.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2013-01-13 16:29

Szia Nori88! Örülök, h. megsütötted ezt a tortát, de sajnálom, h. elsőre nem sikerült a krém. A tejet még hidegen kell elkeverni a keményítővel, mert ha forró tejbe teszed, valóban összekapja. Igazából ugyanúgy készül, mint leves esetén a tejszínes vagy tejfölös habarás. Sztem a leírásból kiderül, h. nem forró tejbe kell belekeverni, hanem együttesen főzzük krémmé. Igen, a puding valóban ízesített keményítő vagy liszt, csak a bolti ugyebár teli van mindenféle káros adalákanyaggal is. A főzött krémet nevezhetjük pudingnak is, csak választás kérdése, ki melyik szót használja rá. :-) Eddig még nem tette szóvá senki, h. problémája lett volna a leírással, de ha több visszajelzést kapok, javítani fogom. Remélem, ízleni fog nektek a torta, jó étvágyat kívánok hozzá. Üdv: Gabi

nori88
Nóri* / nori88 Sun, 2013-01-13 20:17

Megtörtént az átadás és a kóstolás :) Nagyon finom lett, bár a Nutella íze nem jött ki annyira, legközelebb kicsit többet teszek bele. És több krém is jó lehet bele, a családban krém-őrület van :)) Arra jutottam, hogy mivel elég tömör a tészta, elvágható 3-szor is, így 2 vaníliás krémmel és 1 Nutellással lesz jó :) A lényeg: Isteniek az ízek, így biztos, hogy megsütöm még, és kikísérletezem, hogy nekünk hogy ízlik a legjobban :)
Tehát 26 cm-s tortaformában dupla adag tésztát sütve, ügyesen vágva 4 lap is kihozható! :)
Köszönöm a receptet!

khencsi
khencsi Thu, 2013-01-24 18:37

Koszi a receptet, és neked is Nóri a változtatást, szerintem én is így fogom csinálni, koszike :)) nem kell nekem kikísérleteznem :P :))

hixux
hixux Mon, 2012-10-08 21:28

Szia!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!!
én egy 26cmes tortaformában akarom ezt a tortát csütörtök este megsütni,és azt szeretném kérdezni,hogy hogy változtassak az arányokon!!Illetve írtad hogy keverjünk ki vajat cukorral a tejkrémbe,abból mennyit?
Köszi előre is a válaszokat!
puszi letti

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2012-10-08 22:14

Szia Letti! Szorozz fel mindent 2,4-gyel (a krémek mennyiségét is), akkor elvileg pont azt az arányt kapod, ami a 16,7 cm-es formánál 9,3 cm-rel nagyobb tortaformához elegendő. Javaslom, h. 2/3-ad 1/3-ad arányban oszd el a tésztamasszát, és akkor csak az egyiket kell majd félbe vágnod, ha megsült. Így neked is 3 lapos tortád lesz. A vajas krém ügyében pedig kérdezd Fahéjt, ő úgy csinálta meg nemrég. http://www.nosalty.hu/szakacs/fahej
Nem tudom, ő mekkora tortát sütött, lehet, h. ő is nagyobbat. Remélem, tudtam segíteni, és sikerül majd a süti! Írd majd meg, milyen eredménnyel jártál! Üdv: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-06-21 14:19

Szia Gabi!
Ez valahogy eddig elsikkadt, de! holnap elkészítem a nutellarajongó kedvesem szülinapjára. De addig pszt, meg ne tudja! :)) Csak a nutella addig le ne apadjon az üvegben, nem is sejtem hogyan, biztos a nagy melegtől... :D Na megyek, és el is dugom.
Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2012-06-22 11:33

Szia Éva! Nagyon meglepődtem, h. tőled jött az üzenet erre a tortára vonatkozólag. Örülök, h. megsütöd és most izgulok, h. ízleni fog-e. Én kicsit már másképp csinálnám. Ha eddig nem sütötted még meg, akkor javaslom, h. a vaníliás krémbe tegyél cukorral kikevert vajat, mert úgy sokkal lágyabb lesz, nem csak szimpla főzött krém. A Kedvesednek ezúton is boldog szülinapot kívánok. Sok puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-06-22 18:28

Köszi, Gabi! Átadom.
Most fogok a sütéshez, majd beszámolok. Igen, én is akarom a krémet valamivel könnyíteni, de én tejszínhabra gondoltam. Na majd még sütés közben eldöntöm. Egyelőre titok, hogy ezt sütöm. ;)
Puszi: Éva

pumpedlini
pumpedlini Wed, 2012-05-23 19:07

A krémben a keményítőt ki lehet hagyni, ill. lehet helyettesíteni valamivel?

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2012-05-23 20:07

Szia! Igen, kihagyható, de mindenképp kell bele valami, amitől besűrűsödik. A liszt tökéletesen megfelel erre a célra. Remélem, jól sikerül a torta! Üdv: Gabi

kriszta978
kriszta978 Wed, 2012-01-18 15:06

Kedves Gabi!

A cukrot szerinted helyettesíthetem nádcukorral, vagy édesítővel?
Illetve a krémbe tej helyett zabtejet lehet e tenni, vagy inkább növényi tejszínt?
Kicsit meg szeretném "reformálni" a tortát.:)

Üdv,

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2012-01-18 17:32

Szia Kriszta! Természetesen helyettesítheted nádcukorral, de ha már fontos az egészség, akkor valódit használj, ne színezettet. Az édesítőt én speciel nem kedvelem, mert többnyire szintetikus anyagokból van. Javaslom helyette a Biosteviát vagy a nyírfacukrot, ami ugyan nem olcsó, de egészséges. A zebtejet nem ismerem, de szerintem megér egy próbát, mert elvileg pundingokhoz jól használható. Ha pontosan tudni akarod, h. használható-e krémek főzéséhez, akkor Receptművest kérdezd: http://www.nosalty.hu/szakacs/receptmuves Ő tapasztalt zabtej-ügyben. Remélem, tudtam segíteni, és ha elkészíted, ízleni fog a torta! Örülnék neki, ha megírnád, h. hogy sikerült. Üdvözöl: Gabi

kriszta978
kriszta978 Tue, 2012-01-24 16:51

Szia!

A torta mindenkinek nagyon ízlett pedig elég sokat változtattam rajta.
A liszt felét teljeskiőrlésű tönkölyliszttel helyettesítettem, nádcukrot használtam, a krémekbe pedig zabtejet. Szívformában sütöttem mindkét lapot kettévágtam, egyedül a tejes krém lett kicsit natúr a zabtej miatt, de a nutellásban nem érződött egyátalán. Köszi a receptet!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2012-01-24 17:15

Szia Kriszta! Nagyon ügyi vagy, h. ilyen jól megoldottad! Gratulálok és köszi, h. visszajeleztél! Biztos finom volt úgy is, ahogy te készítetted, és örülök, h. elégedettek voltatok. Szép lehetett szív alakban sütve. Amikor én ezt a tortát csináltam, még elég tapasztalatlan voltam a sütés terén, és nem mertem volna annyit kísérletezni. A zabtejről pedig még csak nem is hallottam akkoriban. Remélem, találsz még nálam olyan sütit, amit hasonlóan meg tudsz reformálni és ízlik! Kíváncsian várom a többi sütésed eredményét is! Szép napot: Gabi

Bari23
Bari23 Sun, 2012-01-15 13:32

Kedves Szenti Gabi!
Az lenne a kérdésem,hogy mekkora tortaformában készítetted a tortát?
Előre is köszi a választ!Gratulálok a tortához :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2012-01-15 15:28

Szia Bari23! 18 cm-esben, de akkor két részletben kell megsütni. Ha 24 cm-esben csinálod, akkor sztem egyben is megsütheted, legfeljebb alacsonyabb lesz. Örülök, h. tetszik a torta, és kívánom, h. az ízével is meg legyél elégedve! Üdv: Gabi

Mutszi
Mutszi / Mutszi Sun, 2011-10-30 21:20

Olyan egyszerű volt elkészíteni, hogy öröm volt nézni :) Holnapig pihen a hűtőben majd megkapja az ünnepelt :))) Már előre is gratulálok a recepthez :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-10-31 11:25

Kedves Mutszi! Nagyon örülök, h. könnyen boldogultál a tortával, és bízom benne, h. ízleni is fog! Kíváncsi vagyok az eredményre, és boldog szülinapot kívánok az ünnepeltnek így ismeretlenül is! Szép napot: Gabi

Mutszi
Mutszi / Mutszi Tue, 2011-11-01 11:05

Megtörtént tegnap az átadás, egy igen neves étteremben :) Megkínáltuk a felszolgálót egy szelettel, elvitte, mire vissza jött és megkérdezte, cukrász vagyok-e :))))) a híres hírhedt, szuper szigorú üzletvezetőjük 4.5 pontot adott rá az 5ből :))))) azt hiszem, most vagyok a leghálásabb a receptért :)))) És naggggyon finom lett :) Köszönöm!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2011-11-01 11:49

Kedves Mutszi! Úúúúúúúúr Isteeeeeen!!!! :-))))) Jajj de boldog vagyok most! Hát ez aztán dicséret, ilyen elismerést még sosem kaptam, iszonyúan jól esik! Légyszi csináld meg a többi tortámat is, most már nagyon érdekel annak a rendkívül szigorú üzletvezetőnek a véleménye! :-) Nagyon örülök, h. ízlett nektek, tényleg jó érzés tudni. Szép napot: Gabi

Bendzsoka
Bendzsoka Wed, 2011-09-21 10:02

Kedves Gabi, köszönöm a választ. Így már értem, miért lett megfelezve a tészta. Már gondolkodom, milyen alkalomra is süthetném meg.... Mindenképpen megírom, hogy sikerült, de biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ízleni fog.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-09-21 10:56

Szia Bendzsoka! Örülök, h. segíthettem! Esetleg a vaníliás tejkrémbe mascarponét is keverhetsz, vagy főzhetsz valódi vaníliakrémet a hagyományos módon. Oké, várom a visszajelzést. Szép napot: Gabi

837
finomliszt 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 ek
sütőpor 2 tk
szódabikarbóna 1 kk
dió 8 dkg
mazsola 10 dkg
tojás 2 db
cukor 14 dkg
joghurt 350 g
napraforgó olaj 1 dl
vaj 1 ek
tej 3 dl
étkezési keményítő 2.5 evőkanál
cukor 2 csapott ek
nutella 4 ek
tej 3 dl
étkezési keményítő 2.5 evőkanál
cukor 3 ek
vanília 1 db
vaníliaaroma 1 kávéskanál
mandula 2 dkg