Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellakrémes torta

Nutellakrémes torta
Nutellakrémes torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel van egy ikerpárunk is, akik a napokban ünnepelték a szülinapjukat, hirtelen két tortát kellett összedobni. Az egyikük tejallergiás és citromtortát kért, a másikuk bármit ehet, neki a csokitorta a befutó. A piskótát és a krém alapját meg tudtam csinálni egy körben, utána kellett csak ketté osztva pepecselni egy kicsit. Ez nem készíthető tejmentesen, mert a nutella és társai alapból tartalmaznak tejszármazékokat.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Talán némi alkohol még feldobná kicsit a krémet, de a gyerekek miatt ez alapból szóba sem jött. Felnőtteknek készítve jó lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első körben megsütjük a piskótát.
  2. Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egyenként a tojások sárgáját.
  3. Kanalanként hozzáadjuk (habverővel leglassabb fokozaton, vagy fakanállal óvatosan) a keményítővel elkevert lisztet, majd kikent tepsibe simítjuk.
  4. Készre sütjük, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
  5. 3 lapba vágjuk.
  6. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
  7. A tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, a tejet alaposan kikeverjük és folyton keverve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  8. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a kakaóport valamint a mogyorókrémet és habosra keverjük.
  9. A 3 lapba vágott piskótát megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
  10. Díszítjük ízlés szerint (ezen most csokimáz, és tortadara volt, az oldalára pedig darált mogyoró került).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16x23x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 383
elküldve: 8
receptkönyvben: 218
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

torta, mogyorókrémes torta, nutellás torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macskanyuka
macskanyuka Tue, 2013-03-05 14:39

Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy hány cm-es tortaformát használtál? köszi

1310
tojás 5 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
víz 2 ek
1 csipet
finomliszt 10 dkg
étkezési keményítő 7 dkg
tojássárgája 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tej 2 dl
nutella 20 dkg
margarin 10 dkg
csokoládé 10 dkg
törökmogyoró 5 dkg
csokoládédara 1 ek