Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás fánk ahogy Bomba készíti

Nutellás fánk ahogy Bomba készíti
Nutellás fánk ahogy Bomba készíti
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta receptje a nagyitól van, és bár finom, de valahogy a sima fánk már nem volt annyira kelendő a családban, így ki kellett találnom valamit, ami más. Mivel a bukta nutellás töltelékkel már bevált, így gondoltam, a fánk is tetszeni fog a gyerkőcöknek. És bevált.:) 

Ebből az adagból nekem általában 17-18 db fánk lesz (azaz töltetlenül 35-36 db sima fánk lenne belőle).

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, a tejet meglangyosítjuk, és kb. 1-1,5 dl-t beleöntünk. Beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. Közben a vajat megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, minden egyéb hozzávalót beleteszünk (a töltelék kivételével), és jól kidagasztjuk. (Ha túl ragacsosnak találjuk, adjunk még hozzá egy kis lisztet.)
  4. 20-25 percig hagyjuk kelni, ennyi idő alatt általában a duplájára kel (főleg, ha jó meleg van).
  5. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és jól átgyúrjuk, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
  6. Közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk, nyújtófával kissé ellapítjuk a korongokat, majd minden második korong közepére jó adag nutellát teszünk (nálunk a púpos teáskanál majdnem kevésnek bizonyult).
  7. A nutellás korongokat összepárosítjuk az üresekkel úgy, hogy az üres korongot ráfordítjuk a másikra, így a nem lisztes felek kerülnek össze, így könnyebben összeragadnak. A széleket végig gondosan összenyomkodjuk, összecsipkedjük, majd két tenyerünk közt kissé meggörgetjük, mint a gombócokat.
  8. Az elkészült fánk-gombócokat lisztezett helyre tesszük, és 15 percig kelni hagyjuk.
  9. Közben az olajat felmelegítjük, de ne legyen forró.
  10. A fánkokat óvatosan a lisztes felükkel felfelé az olajba tesszük, majd fedő alatt addig sütjük, amíg szép aranysárga színt kapnak. Ekkor megfordítjuk őket, és fedő nélkül sütjük készre. Kis lángon süssük, hogy biztosan átsüljenek!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 087
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bomba35

Mióta szakács: 2012.10.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorókrémes fánk, nutellával töltött fánk, csokis fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1031
tej 5 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 5 dkg
finomliszt 65 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 ek
1 csipet
nutella 20 teáskanál