Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás korongok

Nutellás korongok
Nutellás korongok
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes pléhdobozban tárolni, és hagyni egy éjszakát, hogy jól megszikkadjon a nutella. Bár nálunk nem marad sok másnapra. :)))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket és a cukrot keverjük össze. Gyúrjuk hozzá a feldarabolt lágy vajat, a tojássárgákat és a tejszínt. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 2 óra hosszára.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk, és szaggassunk ki belőle 2-3 cm átmérőjű korongokat. Sütőpapírral bélelt tepsire téve előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig süssük aranysárgára.
  3. Ha kihűlt, nutellával ragasszunk össze egy-egy darabot, majd szórjuk meg porcukorral. (Nutellán kívül lehet lekvárral is vagy csokis kávékrémmel összetapasztani.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 669
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás hamis macaron, nutellás tallér, nutellás aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

980
finomliszt 150 g
rétesliszt 150 g
porcukor 100 g
vaj 200 g
tojássárgája 2 db
habtejszín 20 ml
nutella 15 dkg