Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás és lekváros hajók

Nutellás és lekváros hajók
Nutellás és lekváros hajók
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly nyáron vettem ezeket a vadi új ovális formákat, és már ki akartam őket próbálni, ezzel kezdtem :-)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az eredeti recept búzaliszttel készül, az arányokon nem változtattam, így elkészíthető ugyanígy. Nekünk a nutellás jobban ízlett. A lekvár legyen kemény, nekem folyós volt, így egy kicsit belelapult a tésztarácsocska a tetejébe, de az íze finom. A kiborítástól féltem egy kicsit, de ment, némelyiket ki tudtam kopogtatni a formából, némelyiket késsel kellett körbevágnom, majd úgy kijött, kis szépséghibákat szenvedve... Ebből az adagból 6 ovális forma, meg 2 kosárka forma lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük a liszteket, összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a sütőport, jól elkeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a tojást, és a kis kockákra metélt, hideg vajat, az egészet kézzel összemorzsoljuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll.
  3. Egy golyót formázunk belőle, celofánba tekerjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Közben kiolajozzuk a formákat, majd a sütőt is előmelegítjük.
  5. Elővesszük a hűtőből a tésztát, és kis darabokat lecsipedve belőle, kitöltjük a formákat, kb. fél mm vastagnyira, alul és oldalt is (hagyunk egy kis maradékot a rácsoknak is, a tetejére).
  6. A hajócskák felét nutellával, másik felét lekvárral töltjük meg.
  7. Majd végül kis hurkákat formázva a maradék tésztából, elkészítjük a rácsokat is a tetejére.
  8. Mehet is a sütőbe, 20-30-40 percre (nekem 40 percig sült, az eredeti búzalisztes recept szerint 20 percig ), ezért jobb, ha ránézünk többször - kivéve még puha a tészta, de ez hűlés után megszilárdul.
  9. Hagyjuk a formában kihűlni!!

 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 276
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nutellás hajó, lekváros csónak, gluténmentes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Tue, 2012-11-06 17:50

szia Éva-Anyóca,
:-) igen, nagyon finomak, föleg a nutellás :-))
a formákat anyósoméknál vettem, lent délen, a tengernél. a kosárkás formákban is nagyon finomak lettek, azzal jól helyettesíthetö. Hamarosan (amint jók lesznek a kisérletezgetések) majd töltök fel még más hajócska formás recepteket. A legjobb lenne ez a forma is szilikonból, de nem láttam.
nagyon kellemes estét, és sok finom receptet ;-)
üdv. Évi

382
vaj 100 g
cukor 80 g
rizsliszt 100 g
szójaliszt 5 dkg
kukoricakeményítő 50 g
tojás 1 db
1 csipet
gluténmentes sütőpor 4 g
nutella 10 dkg
lekvár/ dzsem 10 ek
napraforgó olaj 1 ek