Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás márványos sütemény

Nutellás márványos sütemény
Nutellás márványos sütemény
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pohár kávé, tea vagy kakaó mellé. Süthetjük muffin formában is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 17x8x7 tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojást, a cukorral krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt. Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és elkeverjük. A végen hozzákeverjük a folyékony vajat.
  3. A massza kb. 60%-át egy másik edénybe öntjük. A kevesebb masszához hozzákeverjük a nutellát.
  4. A fehér massza 1/3-át az előkészített formába simítjuk, elosztjuk rá a nutellás massza felét, majd a fehér massza második 1/3-a, rá a maradék nutellás massza, végezetül a maradék fehér massza.
  5. Betoljuk a sütőbe, és kb. 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük), kivesszük a sütőből, kb. 5 percet hagyjuk állni, majd kiborítjuk a formából, és hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 199
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos kevert sütemény, nutellás süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

694
tojás 3 db
cukor 150 g
habtejszín 60 g
finomliszt 165 g
sütőpor 1 tk
vaj 75 g
nutella 125 g