Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás-mascarponés tortácska

Nutellás-mascarponés tortácska
Nutellás-mascarponés tortácska
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi angol recept új, modern köntösbe bújtatva.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és kivajazott souflé formákba igazgatjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük, és a formákat a tűzforró sütőbe helyezzük. 15 percig sütjük, majd a formákból kifordítjuk, és fejtetőre fordítva visszatesszük a sütőbe, hogy a hátulja is ropogósra piruljon. Ha a tészta szép aranybarna színt kapott, kivesszük a sütőből, és kihűtjük.
  3. A krém elkészítése rém egyszerű. Csak annyi a dolgunk, hogy a mascarponét és a nutellát összemixeljük.
  4. A banánt felszeleteljük, és a kihűlt kosárkák aljába helyezünk néhányat.
  5. Erre halmozunk egy evőkanálnyi krémet, majd a tetejét félbe vágott banán szeletekkel és manduladarabokkal díszítjük.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 894
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás kosárkák banánnal, nutellás kosárkák, banános krémmel töltött tortácska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1918
leveles tészta 1 csomag
mascarpone 450 g
nutella 4 ek
banán 2 db
mandula 3 dkg