Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás nyuszitorta

Nutellás nyuszitorta
Nutellás nyuszitorta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromat születésnapján leptem meg ezzel a nyuszitortával. Az alapja téglalap alakú nutellás torta, amelynek elkészítését oldalamon megtaláljátok. Annak a kör alakú tortának a mennyiségeit kell másfélszeresére növelni.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a nutellás tortát téglalap formában.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a vizet, olajat és az átszitált kakaóport. Jól összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük.
  5. Sütőpapírt teszünk a forma aljába, és megsütjük. A tésztát 3 lapba vágjuk, az alsó lapra rákenjük a nutellás krém felét. A második lapra rákenjük a tejszínt. Rátesszük a harmadik lapot. Jól lehűtjük.

A krémhez

  1. A nutellát összeverjük a mascarponéval.
  2. A tejszínt habbá verjük, miközben hozzáadjuk a zselatinfixet.

Összeállításhoz

  1. Sütőpapírra megrajzoljuk a nyuszi alakját. Kivágjuk a lap segítségével a téglalap formából a nyuszi formát. Felvert tejszínnel bekenjük. Ismét jól lehűtjük.
  2. Felolvasztjuk a csokoládét gőz felett. Sütőpapírra megrajzoljuk a szemeket, füleket, orrot, illetve a bajuszkákat. A csokoládéval átrajzoljuk a vonalakat. Jól lehűtjük.
  3. Apró csillagcsővel, tejszínnel végig díszítjük a tortát. Ráhelyezzük a csokoládé mintákat.
  4. A maradék tejszínt céklalével színezzük, ezzel díszítjük a rózsaszín részeket.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 718
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nutellakrémes nyuszitorta, nyuszi formájú torta, mogyorókrémes nyuszitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

875
tojás 9 db
cukor 18 ek
víz 9 evőkanál
finomliszt 15 púpozott ek
sütőpor 1.5 csomag
napraforgó olaj 6 ek
cukrozatlan kakaópor 6 púpozott ek
nutella 60 dkg
mascarpone 37.5 dkg
habtejszín 375 ml
zselatinfix 0.75 csomag
habtejszín 500 ml
étcsokoládé 5 dkg
céklalé 2 ek
zselatinfix 1 csomag