Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás piskótaszelet

Nutellás piskótaszelet
Nutellás piskótaszelet
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig NUTELLA!!! A családom már lassan mérgezést kap, én meg felszedek néhány kilót. Mindennap készül nálunk valami nutellás...de még van pár üveggel a spájzban. Jó lenne már abbahagyni...:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Csak édesszájúaknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral, csipetnyi sóval.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kemyény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére sorba rakjuk a babapiskótákat úgy, hogy ujjnyi távolság maradjon közöttük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A krémhez a nutellát gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a zseletint, majd a felvert tojásfehérjét.
  6. A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, a másik felét a tetejére öntjük.
  7. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni, puhulni.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 391
elküldve: 1
receptkönyvben: 180
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorókrémes piskóta, nutellával töltött piskóta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-30 22:41

Kedves Bogi!
Bizony! Hmmm... és fincsi volt ,amiket alkottál, és ezáltal próbáltam én is:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2011-02-16 16:33

Szia Bogi!
A zselatint nem kell vízben feloldani? Illetve mekkora adag az egy zacskó??? Mert azt hiszem van kicsi és nagyobb zacskós kiszerelés is...gondolom ez a kisebb lesz...de lehet, hogy abból is van többféle.
Izgalmas a süti tésztája is...saját ötlet??
Köszönet a receptért!!
T.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-02-16 18:47

Szia T.(imi?)
Én egy 25 g-osat tettem bele.A tészta egy hasonló csokis süti ötletéből jött,nekem is tetszik hogy a babapiskótával sül meg.Nagyon szivesen.Bogi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-02-16 11:54

Szia Bogi! Mi direkt nem vettünk több Nutellát. :-))) Tegnap pusziltam be az utolsó 2 teáskanálnyi mennyiséget. A sütidet látva sajnos most is összeszaladt a nyál a számban, olyan guszta. Észbontó, h. mire képes ez a kis barna izé! Puszi: Gabi

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-02-16 18:44

Szia Gabikám!
Igen egyszer muszáj abbahagyni.Borzasztó.Ez egy egyszerű sütike maszatos édes és ellenállhatatlan.Puszi.Bogi

534
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
foszfátmentes sütőpor 0.5 csomag
babapiskóta 20 dkg
nutella 40 dkg
tojás 4 db
zselatin 25 g