Nutellás-ribizlis sajttorta sütés nélkül recept

Nutellás-ribizlis sajttorta sütés nélkül
Nutellás-ribizlis sajttorta sütés nélkül
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

5 perc alatt összedobható fantasztikus sajttorta, csak az a dermedési idő ne lenne... A kalóriákat jobb elfelejteni, amíg falatozunk, de ha ez megnyugtat bárkit is, ebből a sütiből egyszerre biztosan csak egy vékony szelet csúszik le, mert nagyon tömény. És annyira jó!

hozzávalók / 8 adag

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

Tetejére

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponés-mogyorókrémes sajttorta, zabkekszes sajttorta nutellával és ribizlivel, sütés nélküli mascarponés-nutellás torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha fagyasztott ribizlit használunk, akkor azt szűrőn olvasszuk ki, hogy lecsöpögjön a leve.
  2. A kekszet a nagyobb darabokra vágott vajjal aprítógépbe tesszük, és összedaráljuk.
  3. Egy 18 centis tortaforma alját beborítjuk sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a vajas kekszmorzsát.
  4. A mascarponét a nutellával elkeverjük. Egyszerűbb, ha minden szoba-hőmérsékletű, viszont ha rövidíteni akarjuk a dermedési időt, akkor dolgozhatunk hűtött alapanyagokkal is. Nehezebb lesz elkeverni, de legalább előre elégetünk némi kalóriát még a sütifalás előtt.
  5. A ribizlit csak a végén, óvatosan keverjük a krémbe, hogy ne törjük össze. A sajtkrémet elegyengetjük a kekszes alapon, majd a hűtőbe tesszük a tortát egy éjszakára, vagy ha sietünk, és van hely a fagyasztónkban, akkor oda 1,5-2 órára.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét ribizlivel.
  • tepsi mérete: 18 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 46 081
elküldve: 17
receptkönyvben: 615
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept
hirdetés

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katikov
katikov h, 2015-03-02 12:49

A sütőpapír miért kell, ha nem kell sütni? Nem ragad a torta aljára? Mikor kell leszedni. Szeretném elkészíteni a kislányom szülinapjára, csak ez a sütőpapír bezavar.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata h, 2015-03-02 13:26

Szia Katikov!

Elkészítheted papír nélkül is, nem fog sehogyan sem tapadni a vaj miatt. Én a tortaforma icipici alsó pereme miatt csináltam, a kapcsos gyűrűvel az aljára feszíted a papírt, így teljesen egy síkban lesz a kekszes alap, talán könnyebb szeletelni, de tényleg nincs nagy jelentősége. A vajas kekszalap, ha jól lenyomkodod az elején, nagyon szépen összedermed, ezért én simán meg tudtam emelni egyben a tortát és lehúztam róla a papírt. Bár ez így leírva elég furán hangzik:)
Szóval nyugodtan elhagyhatod a papírt! Remélem, jól fog sikerülni és boldog szülinapot az ünnepeltnek!
Kata

644