Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellatorta

Nutellatorta
Nutellatorta
85 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

!!FONTOS!! Diétázok ki se próbálják ezt a receptet. Rá se nézzenek. Ne is gondoljanak rá. 

Amúgy barátnőmnek csináltam születésnapjára, ugyanis rászoktunk, hogy egyre durvábban kalóriadús tortákat sütünk egymásnak szülinapokra (habár egyikünknek sem kellene). Szóval néha még a torta mellé jár egy kis cukorbetegség is. :( 

Ajánlom amúgy a mennyiségeknek kb. a fél adagját, hogy ne 1000+ kalória legyen, hanem csak 500+.

hozzávalók / 12 adag

tészta

krém

ganache

ajánlat

Ha a krém több lett, mint kellene, az oldalát még lehet díszíteni a ganache előtt.

A ganache után a tetejére lehet nyomni még egy kicsit a krémből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt 180 fokra, és legalább 2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, joghurtot és az olajat, majd hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókhoz. Legvégül hozzáadjuk a vaníliát és a forró vizet.
  3. A két tortaformát megtöltjük a tésztával, egyenlően elosztva, majd kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba!). Sütőből kivéve 10 percet hagyjuk hűlni, majd a formákból kivéve teljesen kihűtjük. Ha vastagnak látjuk a lapokat, félbe lehet vágni, úgyis réteges lesz a torta.
  4. Amíg a torta hűl, elkészítjük a vajas krémet. Ehhez a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a nutellát, és simára keverjük. Lassan hozzáadjuk a porcukrot is, ameddig felveszi azt. Pár ek. tejet is adunk hozzá, hogy lazítsuk a keveréket egy picit. Kenhető állagot szeretnénk kapni, de olyat, ami még tartja a formáját.
  5. Lehelyezzük az első tortalapot, majd ráteszünk egy bő adag krémet, elegyengetjük, jöhet a követező tortalap, addig ismételve, amíg el nem fogynak a tortalapok és a krém. A legfelső réteg azonban legyen a tortalap.
  6. A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a csokit, és állni hagyjuk 1 percet. Ezután elkeverjük benne a felolvadt csokit, amíg sűrű krémet nem kapunk. Hagyjuk pár percet, hogy hűljön, majd a torta tetejére öntjük, hogy szépen csorogjon az oldalán. Hűtőben hagyjuk összeállni és hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 7 162
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nutellabomba torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

951
finomliszt 250 g
cukor 350 g
cukrozatlan kakaópor 90 g
sütőpor 2 ek
1 csipet
tojás 2 db
joghurt 240 g
napraforgó olaj 225 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
víz 240 ml
vaj 340 g
nutella 290 g
porcukor 400 g
tej 4 ek
étcsokoládé 170 g
főzőtejszín 120 ml