Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyakas pacal

Nyakas pacal
Nyakas pacal
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időről időre megfőzöm ezt az ételt, mert nálunk mindenki szereti. Készítettem már magában a pacalt, máskor sertéscsülökkel. Most a marhát önmagával házasítottam, és az eredmény igen finom lett. Kisfiam kétszer is szedett magának, ami ritka dolog. Nem egy fogyókúrás étel, főleg nem főtt burgonyával (kenyeret nem is adtam mellé), de a magyar ember már csak hozzá-hozzá nyúl az ilyen emberes étekhez is. Én sem vagyok különb, és ennek örülök.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pacalt hideg folyó víz alatt addig mossuk, míg már nincs szaga (kevés ecettel segíthetünk ezen).
  2. Kuktában zsíron szalmasárgára pirítjuk a tisztított felaprított vöröshagymát.
  3. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a húst, majd a fűszereket, és addig pirítjuk, míg megszürkül.
  4. Ekkor beletesszük a felcsíkozott paradicsomot (meghámozva) és paprikát, majd felengedjük 1 liter vízzel, a kuktát lezárva, a lángot kicsire véve kb. másfél órára magára hagyjuk. Unalmában meg is fő.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 069
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pacalpörkölt marhanyakkal, nyakas pörkölt pacalból, nyakas pacalpörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

511
pacal 1 kg
marhanyak 70 dkg
sertészsír 10 dkg
vöröshagyma 0.5 kg
fokhagyma 0.5 fej
fűszerpaprika 3 ek
majoranna 2 ek
fekete bors 1 tk
köménymag 1 ek
2 ek
paradicsom 0.5 kg
tv paprika 3 db
víz 1 l