Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyáresti kerti vacsora

Nyáresti kerti vacsora
Nyáresti kerti vacsora
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A marhahús pácolására mindenkinek − aki rendszeresen készíti − saját receptje van. Én az olaj alatt, só- és levegőmentes pácolásra esküszöm, tudományosan képes vagyok indokolni. A tapasztalat eddig igazolta tudományos érveimet, hogy ti. a hús olaj alatt, só nélkül (ami a vizet kihúzná a húsból), tehát levegő (és víz) nélkül kiválóan ’érik’, azaz a fehérjemolekula enzimatikusan aprózódik, a hús porhanyósabbá, ízletesebbé és könnyebben emészthetővé válik.
Sparhejt van a kertemben éppen, nincs grillsütő, ezért a serpenyő és a tepsi. A hús grillrácson sütve még istenibb, a szeletelt zöldségeket bátran süthetjük mellette. A paradicsomot és a hagymát azonban a faszén felett is lapon vagy még inkább tepsiben érdemes sütni, gyakran forgatgatva, hogy a finom levek ne vesszenek kárba.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

száraz, fűszeres fehérbor - marhahús, mégis
Tokaji furmint a Patrícius borháztól, 2006-ból

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket egy megfelelő méretű tálban egymásra fektetjük úgy, hogy a tálba először kevés olajat öntünk, az első szeletre borsot darálunk és a borsozott felületet tesszük lefelé az olajba, majd a másik oldalára is borsot darálunk, arra fektetjük a következő szeletet, megint borsot darálunk, és így rétegezzük a hússzeleteket egymásra, míg el nem fogynak. Az utolsóra megint borsot darálunk, majd az egészet nyakonöntjük olajjal, hogy az összes hússzeletet ellepje. Folpackot teszünk rá és egy lapos valamit (nálam lapos jénai), arra nehezéket (van egy erre a célra rendszeresített kövem), hogy a hússzeleteket levegő nélkül ellepje az olaj.
  2. Egy napig szobahőmérsékleten érleljük.
  3. A padlizsánt és cukkinit karikára vágjuk, a hagymát cikkekre.
  4. Tepsibe kevés olajat öntünk, beletesszük a paradicsomokat, köré a karikázott zöldségeket és a cikkekre vágott hagymát.
  5. Sózzuk, borsot darálunk rá, oregánóval szórjuk, olajjal lelocsoljuk.
  6. Forró sütőben megsütjük.
  7. Közben a hússzeleteket serpenyőben megsütjük úgy, hogy egy keveset a pácolajból öntünk mindig a serpenyőbe a hússzelet alá.
  8. Tálaláskor a hússzeleteket megsózzuk, a zöldségekre citromlét facsarunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 252
elküldve: 2
receptkönyvben: 173
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahús sült zöldségekkel, érlelt marhahús sült zöldségekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2009-07-16 22:02

Ax!

Igen, általában igazad van, ezért írtam, hogy 'marhahús, mégis' Ebben a kivételes esetben nekem száraz, fűszeres.
Megint Bocsárdot hívom segítségül, kénytelen vagyok a szakértőre hagyatkozni, nincs más lehetőség.
Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-16 15:56

Marhahúshoz testes száraz, vagy félszáraz vörösbort 'illik' felszolgálni.

915
fehérpecsenye 50 dkg
paradicsom 8 közepes db
padlizsán 60 dkg
cukkini 90 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
napraforgó olaj 3 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert