Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári citromos tökkrémleves

Nyári citromos tökkrémleves
Nyári citromos tökkrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg nyári napokon nincs is jobb egy finom könnyű levesnél, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított tököt káposzta reszelőn lereszeljük, a kétféle hagymát vékony karikára vágjuk.
  2. A felhevített olajon egy csipet sóval megpároljuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a tököt, kissé átforgatjuk, és felöntjük az alaplével.
  3. Felforraljuk, hozzáadjuk a tárkonyt, fűszerezzük sóval-borssal, és puhára főzzük.
  4. A tűzről levéve simára dolgozzuk egy botmixerrel, majd hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet, és elkeverjük benne. Ha szükséges, kevés alaplevet adunk hozzá, és beállítjuk az ízeket.
  5. Végül visszatesszük a tűzre, és éppen csak egyet forralunk rajta, és kész. Kevés joghurttal a tetején tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 070
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tökleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

156
spárgatök 1 kg
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
joghurt 2 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 3 ek
tárkony 1 szál
zöldség alaplé 7 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
joghurt 3 ek