Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári gyümölcsfészek

Nyári gyümölcsfészek
Nyári gyümölcsfészek
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kánikulában nagyon üdítő desszert, túl nagy konyhatechnikai felkészültséget  és szaktudást nem igényel.:-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tipp:
Aki még a sajtkrémmel sem akar vacakolni, nyugodtan pakolja meg vaníliás krémtúróval (fejenként fél doboz), úgy is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól mossuk meg a dinnyét, vágjuk ketté, kaparjuk ki a belsejét, és a dinnye-félgömbök aljából vágjunk le egy keveset, hogy megálljanak.
  2. Karalábévájóval gömb alakban szedjük ki a belsejét, a szélét háromszög alakban körben vagdossuk be.
  3. Töltsük vissza a dinnyegolyókat, kevés alkohollal locsoljuk meg, szórjuk meg málnával.
  4. A sajtot keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, halmozzuk a gyümölcsök tetejére.
  5. Végül őszibarackcikkekkel, málnaszemekkel, kevés dinnyével és ribizlivel díszítsük.
  6. Tegyük hűtőbe min. 1 órára, utána tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgadinnyés gyümölcskehely mascarponekrémmel, mascarponés-sárgadinnyés kehely, dinnyekoktél mascarponéval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

457
sárgadinnye 1 kg
őszibarack 1 db
málna 10 dkg
piros ribizli 5 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 12.5 dkg
rum 2 teáskanál