Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári gyümölcsös habos kocka

Nyári gyümölcsös habos kocka
Nyári gyümölcsös habos kocka
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másfajta gyümölcsökből és fehér csokival is lehet készíteni ezt a desszertet.

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Felforralunk 3 dl vizet, mikor forr, beleszórjuk a 3 ek cukrot és 1 kávéskanál fahéjat. Összekeverjük, és belerakjuk a meghámozott, cikkekre vágott, magház nélküli nyári almákat. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük tányérra.
  2. Sima piskótatésztát készítünk. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, narancs és citromhéjjal habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros-tojássárgás masszát. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és elegyítjük a habos tésztában.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk az almákat, és ráöntjük a tésztamasszát, elegyengetjük. 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg szép pirosas nem lesz, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt, sodródeszkára fordítjuk, hogy a teteje legyen alul. Lehúzzuk róla a zsírpapírt, félbevágjuk. Az egyik felére ráöntjük a mézes-csokis-gyümölcsös tölteléket, és elegyengetjük. A tészta másik felét ráhajtjuk úgy, hogy a tésztája felül legyen.
  6. Így magas, téglalap alakú tortát kapunk belőle. A tetejére tejszínhabot simítunk, és rászórjuk a ribizlit és a szedret.
  7. 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy álljanak össze az ízek. 12 kockát kapunk belőle, de lehet több is, ha kisebbekre szeleteljük.

töltelék

  1. Felolvasztjuk a vajat és a csokit gőz felett.
  2. Mikor már híg állaga van, beleöntjük a mézet, összekeverjük.
  3. A fehér ribizliszemeket és a fekete szederszemeket beleforgatjuk a mézes csokiba, és kész is a töltelék.

tetejére

  1. A tejszínhabot kemény habbá verjük. A szedret, ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x30 cm
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 545
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos gyümölcsös, tejszínes gyümölcsös piskóta, mézes-csokis-gyümölcsös piskóta, fehér ribizlis kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

433
finomliszt 8 púpozott ek
tojás 8 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 8 púpozott ek
sütőpor 2 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
víz 3 dl
alma 5 db
fahéj 1 kávéskanál
étcsokoládé 200 g
vaj 125 g
piros ribizli 15 dkg
szeder 15 dkg
méz 2 ek
habtejszín 2 dl
szeder 5 dkg
piros ribizli 5 dkg