Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári ham and eggs

Nyári ham and eggs
Nyári ham and eggs
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a ham and eggs-t, ezt pedig azért készítettem így, mert kaptunk sok finom házi paradicsomot ajándékba. A belsejét sem dobtam ki, abból készítettem az indián salsát.

Ezt a besózásos praktikát Paula Deen-tól láttam, amikor paradicsom pitét sütött. Azt mondta, így lesz igazi sült íze, főleg, ha nagyon leveses a paradicsom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tojásos ételeket szeretem pirospaprikával megszórni, nemcsak a színe hanem az íze miatt is.

A sütési idő csak irányadó, ha valaki hígan szereti, hamarabb megsül. Én a tepsit szoktam megrázogatni, lássam mennyire "mozog" még a tojás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejét óvatosan szedjük ki (pl. karalábévájóval). Csipetnyi sóval szórjuk meg mindegyiket, és rácsra borítva, hagyjuk legalább fél órát állni.
  2. Papírtörlővel óvatosan itassuk le a még bennelevő nedvességet. Kiolajozott tepsibe rakjuk, csipetnyi zsemlemorzsát szórjunk mindegyikbe. Fél szelet sonka következik, óvatosan üssünk bele egy tojást, amire pedig kevés sajtot szórunk.
  3. Forró sütőbe rakva megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 651
elküldve: 2
receptkönyvben: 174
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonka tojással paradicsomban sütve, tükörtojás sonkával paradicsomfészekben

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ESZBÉ
ESZBÉ Wed, 2012-09-19 16:52

Neked mindig olyan jó ötleteid vannak, igazán inspiráló vagy! :))))

witch
witch / witch Wed, 2012-09-19 20:01

Koszonom szepen! Ez most az en otletem volt veletlen.
Amugy bujom a szakacskonyveket, a fozos musorokat
sem tudom megunni es onnan jon az ihlet. :)

149
paradicsom 4 db
sonka 3 dkg
tojás 4 db
zsemlemorzsa 1 ek
parmezán sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
repceolaj 1 ek