Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári, pikáns, zöldbabos penne

Nyári, pikáns, zöldbabos penne
Nyári, pikáns, zöldbabos penne
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi van otthon a hűtőben, ami fél óra alatt kész... 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 szál újhagymát daraboljuk, kanálka kacsazsíron átpároljuk.
  2. Hozzáöntünk fél zacskó (25 dkg) zöldbabot, ízlés szerinti ételízesítőt, és annyi vizet, ami épp ellepi - jó esetben a már fővő, 25 dkg penne főzővízéből kilopva. Párolódjon puhulásig.
  3. 1 kispohár tejfölt nagyobb tálkában 2 ek. keményítővel, 1 ek mustárral, 1 ek cukorral, 1 kiskanál fokhagymakrémmel kikeverjük, hozzá némi meleg víz apránként (habarás), és óvatosan a zöldbabhoz adjuk. Rottyanjon egyet.
  4. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát.
  5. Végül 25 dkg külön kisütött szalonnakockát lazán hozzákeverünk. Kész. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 379
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiseszti

Mióta szakács: 2009.12.31.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás tészta zöldbabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
újhagyma 2 közepes db
kacsazsír 1 ek
zöldbab 25 dkg
penne 25 dkg
tejföl 20 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
mustár 2 teáskanál
cukor 1 csapott ek
fokhagymakrém 1 teáskanál
füstölt szalonna 25 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint